設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Jackiewakusome

My System

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

好快就过0左半年喇,我套新系统已经煲0左半年。呢半年里面我几乎日日开机,MOVIE 又有,两声道又有。每日起码 2 个钟。过0左呢半年,我觉得影音器材一定要煲。我从电箱,MCB,电源线,插座,喇叭线同喇叭都全新,所以要煲好耐。我0念仲有排煲。之前对喇叭0岩0岩新买返0黎时,声有 D 空洞,未够潜,有 D 怪怪地,而家就真系两回事喇。低音好明显系潜,实,重,控制得好好。最好声系将部机开大声 FUNG 0既时候,真系边笑边听,好鬼过瘾。之前0念过买书架,好彩最后买0左座地,唔系就实后悔!仲有,都要赞0下对后置,D 声好鬼清脆,同以前对真系查好远。呢个系列0既喇叭真系无买错呀!贵 D 都抵!大家都 Happy Listening 啦!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

好懷念對 Dyna S3.4 的聲音!我以前也是使用 S3.4 的,只不過現時地方細所以唯有放棄。它真是一對好喇叭,基本上沒有闢性,爽直清甜,但最大問題就是要用很大電流的機種才能推得好。大約用了兩年時間才能完全開聲,頭一年聲音變化很大,有很多時效果十分之差,永遠諗住點去改善,折磨了很多時間,有很多師兄抵不住便換了喇叭,但開聲後真的不得了,師兄還有很多日子要捱呀!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

jackt 發表於 2013-9-18 21:19
好懷念對 Dyna S3.4 的聲音!我以前也是使用 S3.4 的,只不過現時地方細所以唯有放棄。它真是一對好喇叭, ...

你好JACK兄,呢對喇叭唔難推呀,我套NAlM202,200將佢哋推到TUBTUB掂!Sales話C系列就難推喇。Sales仲話要煲6一700個鐘呀!初初D低音唔夠潛,但而家越聽越有返低音嘅線條。我好鍾意佢嘅低音,好有彈性,而高音又好爽,我唔係乜嘢音響專家,但呢對喇叭嘅聲我覺得唔錯,夠晒玩。值得一讚係DYNA嘅手工真係好,成個成品一條駁口都無,無花痕,好似成個啤出嚟咁,擺喺屋企到型過人。我同套嘢用腳架曝光影咗D相,等陣上傳上嚟!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

jackt 發表於 2013-9-18 21:19
好懷念對 Dyna S3.4 的聲音!我以前也是使用 S3.4 的,只不過現時地方細所以唯有放棄。它真是一對好喇叭, ...

My system taken using tripod.
DSC_2072 - 複製.JPG
DSC_2064 - 複製.JPG

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jackt + 10 + 10

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

Jackiewakusome 發表於 2013-9-18 21:31
你好JACK兄,呢對喇叭唔難推呀,我套NAlM202,200將佢哋推到TUBTUB掂!Sales話C系列就難推喇。Sales仲話要 ...

無錯 S3.4 唔難推,但一定要大電流,Naim 需然瓦數細,但其實係大電流設計,同 Dyna 十分㚒聲,開聲後可以升級線材,Nordost 係首選,高分析力之餘又有音樂感,Dyna 完全可以反映出來。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

Jackiewakusome 發表於 2013-9-18 21:48
My system taken using tripod.

師兄家居環境十分好,如果喇叭能推出多幾呎就十分理想,可以體驗 dyna 的超級音場同定位!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

jackt 發表於 2013-9-18 22:02
師兄家居環境十分好,如果喇叭能推出多幾呎就十分理想,可以體驗 dyna 的超級音場同定位! ...

I think its impossible to pull out anymore, got kids at home.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

Jackiewakusome 發表於 2013-9-18 22:06
I think its impossible to pull out anymore, got kids at home.

方法一) 走鬼   

方法二) 等佢地大啲再算

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Jackiewakusome + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

Jackiewakusome 發表於 2013-3-3 17:05
小弟剛搬新屋,順便將自己套嘢升埋級。

首先係從電源著手。電箱內嘅所有MCB全用德國製CONDOR MCB。我唔用 ...

師兄, 請問 AQ Carbon HDMI 8M 幾錢 & 邊到買?

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

cth516 發表於 2013-9-25 23:07
師兄, 請問 AQ Carbon HDMI 8M 幾錢 & 邊到買?

米高度買,4500