設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kifflau

[顯示器] 抵食夾大件 (SONY NX72 60") 上架補相

專業玩家

bigair 發表於 2013-3-21 19:57
佢個鏡面都非常之高貴

I originally budget around HK$40~42K for one LED TV around 60"~ 65" only.

Now, for same budget price, I can buy one 60NX720, plus a sony projector HW50 or HW70 ( year end ) model.

I feel very happy. Although my friend blame me stupid why not purchase sony high end model ( e.g. HX950 ).

I think I am not "你家承". and have limited $$$$.

So, my main purpose is to better manage / balance my resource, and to maximize my happiness based on $$$, instead of chasing the most flagship model.

I also found high grade model at Samsung will also use 光面 gloss crystal panel, which is similar sony 光面玻璃.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

viccat 發表於 2013-3-21 20:03
Ching Hing,

I have no idea  what my Box mention,

個box係NX72, 無左個0字,I don't why
Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

專業玩家

kifflau 發表於 2013-3-11 16:20
坊間應該仲有極少量存貨

應該全港已無全新貨.

我1月下旬買完後, 代理話全港只剩下最後兩至三部新貨.

3月頭再問, 已無新貨, 只有display.

但display同全新差不多價, or even more expensive.

因只有大舖才有display. 但我就係細舖買全新有多D discount.

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

楼主对喇叭0甘靓,同埋前面仲有0甘多位,可以离墙多 D WOR, 起码 1 尺啦!低音会靓好多!

部电视后面有无入墙槽呀?电源线同天线可以藏返入槽 WOR

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

kifflau 發表於 2013-3-4 22:13
新居牆有11ft,  60"TV上左架去先用得一半,  如果玩到投投就好勒

其实玩投投真系一流。画面大就唔使讲,最紧要系投影出0黎0既画面有种戏院菲林微粒感,又震撼!唔似电视果种电视剧,卡通 Feel 0甘普通,0甘平面。其实投影唔会好贵,平平地 20000 蚊就玩到(连幕)。你可以再说说你太太啦,成家人一齐看电影都投入好多。招呼朋友又爽!我0念你个厅 100 寸都得啦!

專業玩家

Jackiewakusome 發表於 2013-3-22 11:29
其实玩投投真系一流。画面大就唔使讲,最紧要系投影出0黎0既画面有种戏院菲林微粒感,又震撼!唔似电视果 ...

再搞落去家變都有份 ...

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

kifflau 發表於 2013-3-22 15:11

总之我支持你玩投影

星級玩家

我下個月就搬屋啦
都打算入呢部SONY
60吋真係好抵玩

睇戲始終投投正好多
電視真係無得比
JVC DLA-X500R
OS SEP-100HM-MRW1 (BU201) 100吋電幕
OPPO 103D
Anthem 710
EMOTIVA XPA-5
PMC IB2SE
FOCUS AUDIO FPC ES
Monitor Audio RS8
Monitor Audio R270
VELODYNE DD15+

專業玩家

丁蟹 發表於 2013-3-22 22:21
我下個月就搬屋啦
都打算入呢部SONY
60吋真係好抵玩

Ching Hing, 應該全港已無全新貨.

你是否已訂貨呢 !

R550A 入門led 可能唔係你"灰"荼 wow......

而SONY 4~5 份月新的LED TV 好似全部( 尤其 FLAGSHIP ), 全部加厚電視,

FLAGSHIP 65" ( x9000a ) LED TV 好似 100 mm 厚 wow... 成 4" 吋厚,
KDL-60R550A = 3.5吋, mm 厚 wow...

其他形號全部以加厚版, 加肥版, 及超肥版 LED TV 推出.........一般有2.5~4.5" 吋厚 ( 但 60NX720 只有1 吋多厚 )

http://www.sonystyle.com.cn/products/bravia/x9000anew.htm
http://www.sonystyle.com.cn/prod ... nav_m_tv_r550ar500a

好肥呀 ............... 好恐怖............. 時光倒流 LCD啦................

no longer thin led tv 啦...........................

專業玩家

kifflau 發表於 2013-3-22 15:11

我有同感 wow.......

申請投投唔容易wow.......