設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: 大佬John

[情報/開盒] Wonder Fest 2013果件素人 Persona 4 Arena Labrys

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

大佬John 發表於 2013-2-26 00:46
有條友掟原件....
D件D色有D似Super G, 放出來一日就end, 你覺得有冇蠱惑?
有鑽過窿女皇, 欠件, 睇下聽日 ...

果個人我都叫做識下, 小龍女既FD
以前係 天悅開鋪

應該咁講 D 大陸廠抄 WSC, WAVE 果D 料既色, 其實硬度唔同, 買下 WSC 感受下用離芯機出模, 小變型, 不過可能有DD 聚泡, 既 快感吧

女皇機都抵R, 以原件出過手

其實見佢其他件, 多小都似 CUT 左 水口位.
佢件 炎子(明顯CUT 晒水口), 同 女皇機 (7~800都OK既,不過見咁鑽孔既位置, 咁掘好似仲難 SET), 黑騎好抵下. 而 紅骨如果唔過 1500,都係超抵

LED 如果大約 1000左都好抵, 而 FLAME UNIT 去到 400就一般般
海子唔知佢執成點....

如果初接觸 WSC, 本身FIX POSE 既 紅骨係唔錯, 不過...佢D 頭髮好難攪.

炎子, 海子股位會煩D

LED , 黑騎都一般難度OK易SET

BTW LED 我都會出手, 如果 BID 到, 我加埋一件翻件有5件

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果只考慮一件左右 , 黑騎係首選.
其次, (LED, 炎子, 海子, 女皇機)
再其次就紅骨
FLAME UNIT 好少件, 同偷空左好多位. 過450 就一般考慮

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

mtvbb 發表於 2013-2-26 14:03
如果只考慮一件左右 , 黑騎係首選.
其次, (LED, 炎子, 海子, 女皇機)
再其次就紅骨

我都想做件黑騎, 不過應該多人掙, 貪女皇唔係處同欠件可能好價先做..當見識下
最怕出手原來同自己友掙, 咁我照你講果D價出手
你件CT黑騎出左未? 越睇IMS越唔對路, 將來可能只砌完出左佢, 儲1/144版+WSC算

黑鑽玩家

大佬John 發表於 2013-2-26 16:41
我都想做件黑騎, 不過應該多人掙, 貪女皇唔係處同欠件可能好價先做..當見識下
最怕出手原來同自己友掙,  ...

WSC 黑騎有貴無買錯. 我果時入(hk$1500), 其實我都小小想出手, 不過有就算, 無謂多

女皇機果件欠件無實際用途, 主要用來如set 個盾好開先用來支撐下, 你bid 到我比我果時既翻件果2粒你

同自己友爭, 有時在所難免, 件得一件, 個個都想要, 睇自己比到幾多lor

led 如果我bid 到既話到時我都可能放出件翻件連 原件 shoulder ..hehehehe

黑鑽玩家

ims 我覺得最似佢自家gk 既係海子, 黑騎反似 wsc
我件 ct 黑騎已放左了

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

今日真開心

黑鑽玩家

大佬John 發表於 2013-2-28 01:31
今日真開心

返去有無再分好膠袋裝好, 有無再睇佢
D PARTS 呢, 有咩野想講呢

下次自己大個仔 CHECK 件R, 等你應受下

三潮玩家

mtvbb 發表於 2013-2-28 15:39
返去有無再分好膠袋裝好, 有無再睇佢
D PARTS 呢, 有咩野想講呢

有分膠袋同再睇睇...
今晚會影D相講下D parts.. 有D parts正到想放入口度含下
多謝你照住我, 如果我自己去, 分分鐘件野有蠱惑, 我俾人耍下嘴頭都會照俾錢, 做左傻豬

黑鑽玩家

大佬John 發表於 2013-2-28 16:32
有分膠袋同再睇睇...
今晚會影D相講下D parts.. 有D parts正到想放入口度含下
多謝你照住我, 如果我自己 ...

如果本身真係天悅條友, 問題應該唔大, 最幣係果個人
你見佢問我如果要CHECK 件係 MTR 點CHECK.
我都講得好客氣, 其實有心玩野, 問返佢咁你想點賣呢. 鬼知齊唔齊,
佢都唔想人CHECK 件, 只想收錢.

其實咩都係一種體驗同經歷, 越怕越難過開關....

昨晚係佢到CHECK件,我只用手去摸夾口線, 反到屋企先細CHECK盒野夾口線全部無磨過, 只係有8成件係無左D 框架位.
有好多明顯係 係框架撞LUCK, 呢個價都OK .