設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[流行曲] 太極樂隊《沉默風暴》& 周潤發《舊情人》(金碟) (華納+EMI...

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

賀歲巨獻 華納金唱片復刻王系列 (Gold Disc) 限量發行 超值珍藏

華納金唱片復刻王 Gold Disc CD反應熱烈
嚴選四款經典大碟,制成金唱片
復刻王系列 (金碟印上唱片紋Gold Disc),限量發行,起值珍藏!

01. 亞基拉
02. 沉默風暴
03. 留住我吧
04. 莫負青春
05. 青春潮流
06. 通緝者
07. 我得到
08. 作弄
09. 你滿意嗎
10. 留戀

01. 舊情人 
02. 為甚麼 
03. 無情是我 
04. 知足常樂 (E.S. Version) 
05. 舊情人 (卡拉OK版)
06. 舊歡如夢 
07. 我是誰? 
08. 知足常樂 (S. Version)
09. 只嘆一句 
10. 舊歡如夢 (卡拉OK版)

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +35 金錢 +45 收起 理由
tinsly + 10 + 10
lamwaikit007 + 5 + 5
sanyoboy33 + 10 + 10
sunboy + 10
CDR + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

太極既'留住我吧'超正, 發哥嗰首'無情是我'係我喱張碟既首選!!

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

CDR 發表於 2013-2-15 12:51
太極既'留住我吧'超正, 發哥嗰首'無情是我'係我喱張碟既首選!!

依張係我第一張太極既碟!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Ken704 發表於 2013-2-15 12:54
依張係我第一張太極既碟!

咁Ken哥一定要買返太極第一張'紅色跑車'隻碟喇, 極正呀!!

1萬

三潮玩家

CDR 發表於 2013-2-15 12:58
咁Ken哥一定要買返太極第一張'紅色跑車'隻碟喇, 極正呀!!

依首歌我諗冇人唔識啦!超正!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

要求華納快D出齊全套太極大碟!!!!!!!!

黃金玩家

CDR 发表于 2013-2-15 12:51
太極既'留住我吧'超正, 發哥嗰首'無情是我'係我喱張碟既首選!!...

竟然唔係最hit 嘅舊情人? 咁要認真聽聽先來自: iPhone客戶端

專業玩家

happyroland 發表於 2013-2-15 14:06
要求華納快D出齊全套太極大碟!!!!!!!!

最好出番禁區

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Gentleho 發表於 2013-2-15 15:41
竟然唔係最hit 嘅舊情人? 咁要認真聽聽先

我真係覺得唔錯架!!

黃金玩家

買咗華納 太極 沉默風暴金碟新版本,我都好中意呢隻碟,
自己有T113膠圈舊版本!(知道有銀圈T113韓國頭版但找了多年
也遍尋不獲,已經放棄!)
呢個版本雖然都礡聲, 但起碼自然D同反相有Emphasis!

新的假Alloy 金碟全碟歌曲反相, 聲音一樣是十分單礡, 又亁又尖 又刺耳 又多底噪,
好似聽卡式帶無加杜降噪般沙沙聲,失望到極!又多一件垃圾!!!

所以朋友個朋友話華納Wea啲模擬母帶已經完全在數碼化後燒毀是無錯的,
聽聞只是剩下小部份DAT和已經轉變成電腦的歌曲Data File, 所以想好聲都難!
無咗母帶,即係出乜都係廢物!除非你有高技術用黑膠唱片以頂級器材翻制新
Master, 否則永遠無好聲CD再出現!(上述不包EMI)
不論錄音是何相
聽歌一定要正相