設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[攝影配件] 終於入手 Transcend WI-FI SD 32GB(加入小分享)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ahnel 發表於 2013-3-12 10:34
師兄唔駛灰, 哩張野我都玩左一陣先搞得佢掂, 因為佢轉mode係有D煩~

重點係張咭係要load一陣先派到訊號出 ...

CHING, 我想問問.. 張卡FORMAT後無左原本個張"RESTORE DEFAULTS" 咁樣正常嗎????

我尋日照樣拎部機出去影相.. 個張RESTORE DEFAULTS 都無自己生返出黎...

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

jermery 發表於 2013-3-12 12:20
CHING, 我想問問.. 張卡FORMAT後無左原本個張"RESTORE DEFAULTS" 咁樣正常嗎????

我尋日照樣拎部機出去 ...

我都有試過format張咭, 但係佢會生番出黎, 可能你連唔咭o既原因就係果D default file冇生番出黎喇~

你試吓熄機然後攞番張咭出黎再入番去部機度, 錦樣D file應該係會生番出黎喇, 如果你真係想試吓張咭有冇壞, 我建議你攞部DC去試吓先, 因為Nikon機佢一off screen就連SD slot都斷埋電, 係好X煩~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ahnel 發表於 2013-3-12 12:28
我都有試過format張咭, 但係佢會生番出黎, 可能你連唔咭o既原因就係果D default file冇生番出黎喇~

你試 ...

我有拎左張卡出黎... 放一晚... 第二日一樣無個張圖 ...

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

jermery 發表於 2013-3-12 15:37
我有拎左張卡出黎... 放一晚... 第二日一樣無個張圖 ...

你拎左出黎, 有冇放番入去先~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ahnel 發表於 2013-3-12 16:15
你拎左出黎, 有冇放番入去先~

今日拎左張卡同部G10 係身... 岩岩試左... 個張RESTORE 圖出返黎.. 但等左幾分鐘都搵唔到WIFI SD CARD 個SIGNAL ...

變相幾百蚊買左張普通16G SD CARD ... 灰哂 !!

行動組特工

jermery 發表於 2013-3-13 10:42
今日拎左張卡同部G10 係身... 岩岩試左... 個張RESTORE 圖出返黎.. 但等左幾分鐘都搵唔到WIFI SD CARD 個 ...

咪住先, 唔好灰住啦~

你入番G11度, 有冇再send番好張咭先, 你format過張咭, 咩都要從新入過哂嫁喎~

如果真係唔得的話, 拎去換啦, 又唔會變左普通咭禁灰o既~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ahnel 發表於 2013-3-13 11:06
咪住先, 唔好灰住啦~

你入番G11度, 有冇再send番好張咭先, 你format過張咭, 咩都要從新入過哂 ...

都作左最壞打算要去換, 部G10 長開.. 係手機完全SEARCH唔到有WIFI SD 呢個SIGNAL ... 唔知我有無攪錯, FORMAT 張卡應該都會SEARCH 到有SIGNAL (DEFALT 好似叫 WIFI SD CARD), 但依家係SEARCH 唔到有呢個SIGNAL, 就算我改左名之後個名都搵唔到...

行動組特工

jermery 發表於 2013-3-13 12:17
都作左最壞打算要去換, 部G10 長開.. 係手機完全SEARCH唔到有WIFI SD 呢個SIGNAL ... 唔知我有無攪錯, FO ...

錦就攞去黃金換啦, 一換一都好快啫~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ahnel 發表於 2013-3-13 12:34
錦就攞去黃金換啦, 一換一都好快啫~

黃金??? 點解係黃金??? 唔係要去TRANSEND 荃灣換咩 ???

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

jermery 發表於 2013-3-13 12:47
黃金??? 點解係黃金??? 唔係要去TRANSEND 荃灣換咩 ???

如果係Microworks代理,可以上佢地網站填form,佢地會上門收走,整好就send番比你