設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[家訪討論] Come On Meet Av (coma)

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

今日有幸 得到coma師兄邀請到府上一聚 懷著興奮心情
準時到達 為免失禮 一早睇定雜誌了解師兄套傢伙
雖然係睇左 但都實在唔及現場震撼 師兄絶對係一個電影迷
當中蝙蝠車 Iron man 阿凡達 鐵血戰士 公仔佈滿家中
隻隻都非常靚仔   跟住開場 先坐係張紅色梳化度
(聽講呢隻野會郁架喎   又睇下你有幾麗害 )
coma兄話 唔駛咁心急 睇下未開既效果先 先試功夫熊貓
都係例牌野 大炮逃獄 筷子挾包 木穚大戰
一開畫 嘩  我整你個制 90" 真係唔係講笑
個畫面一開就係嚇一跳 景深非常之高 睇大跑同獄卒 銀色部分
非常鮮明 直頭見到好似反光一樣 心諗 邊有咁勁呀 聲效都係
值得一讚 定位非常準確 每一個部份由畫面到聲音傳到耳仔 定位效果非常之高
袛係略嫌低頻好似有一點OVER 袛係好少 係可以接受 睇完而家覺得好正
跟住師兄話 坐定 準備開車  然後開左Dbox 動感系統
你老版 係另一個世界黎 睇功夫熊貓 個效果加強左好多 但呢個唔係佢強項
睇黑夜之神 架蝙蝠電單車衝入商場個段 你直頭係感覺自己坐係架蝙蝠電單車上面
Dbox 真係唔係浪得虛名 然後師兄就話 呢的濕濕碎  等我黎毒下你啦
然後拎出 絶世毒碟中既毒碟 HD Demo Disc 中既芠利之書 U571 同另一套我唔記得名
講一架飛機係空中爆炸 一路向下衝落去 係呢套系統真係發揮得淋漓盡致
令你個人真係好似係架飛機入面向前衝向左右擺一樣 非常真實
然後試3D部份 阿凡達畫面光暗顏色做得非常鮮明 袛係覺得大場面比較有的吃力同亂
睇得有的辛苦   但當試復仇者聯盟後 就明白到新制作同舊制作既分別
呢隻碟有 Hulk 一句 I 呵威 亨住 (i always hunger ) 一路剎落去 有幾大場面都好
畫面控制得非常之好 每一細節都可以睇得清清楚楚 好在有試3D 真係不枉此行
coma 師兄套器材原音像真度真係非常之高 個性非常之高 JLF113 既低頻表現 天龍A1HDA 加105
既配撘 同埋做SETTING既師兄真係值得一讚 因為聲音易教 定位難求 我聽聲先聽定位 其它調音可再作慢慢處理
試最後個幾套戲時 低頻OVER情況收歛左好多 我同師兄都估計可能係run in問題 最後真係越試越正
如果唔係我要趕住走 真係好想再留係度聽下玩下
最後要同報左名唔得閒去既師兄你地講聲 你地真係走晒寶 一套咁好既器材你唔去試 你地真係...............
你有冇去過海洋公園同迪士尼睇過動感影院 就係咁既感覺 多謝coma 師兄俾個愉快既年初二 有機會再拜訪師兄向師兄賜教
祝師兄新年快樂 系統越換越靚
加返呢段 試MI4 係好多地方試過包括自己屋企 風沙係外圍吹 但師兄呢度係係你身邊吹 真係唔講得笑

評分

參與人數 6威望 +60 金錢 +60 收起 理由
chhanthony + 10 + 10
plnl88 + 10 + 10 精彩Report
LCPD + 10 + 10 精彩Report
keke323 + 10 + 10 精彩Report
sam12345 + 10 + 10
tangcoma + 10 + 10 絕!

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

真係羨慕coma兄屋企可以放套咁正AV設備!
Louis兄亦不枉此行

黃金玩家

joelcan 發表於 2013-2-12 00:42
真係羨慕coma兄屋企可以放套咁正AV設備!
Louis兄亦不枉此行

唔係講笑師兄 真係一試難忘 去過唔同地方家訪 Q姐係剛 晶爺係柔 COMA師兄就係集各家所長
由其試MI4 係好多地方聽過風沙部份係係外圍 但係COMA 師兄度試你直頭感覺到的沙係你身邊吹

鑽石玩家

louis001 發表於 2013-2-12 00:52
唔係講笑師兄 真係一試難忘 去過唔同地方家訪 Q姐係剛 晶爺係柔 COMA師兄就係集各家所長
由其試MI4 係好 ...

可惜小弟莫財無地方,要達到coma ching境界,只得個恨字,只有自得其樂,平有平玩

黃金玩家

joelcan 發表於 2013-2-12 01:01
可惜小弟莫財無地方,要達到coma ching境界,只得個恨字,只有自得其樂,平有平玩  ...

我完全同意有好多野係要量力而為 最緊要係能力問題
因為係我地玩AV 千萬唔好俾AV玩
袛要自己開心就得 大有大玩 細有細玩 不過
我真係好鬼鐘意去家訪聽下唔同既配撘 真係獲益良多

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
keke323 + 5 + 5 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

louis001 發表於 2013-2-12 01:08
袛要自己 ...

家訪真係可以學到好多野

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

嗰套飛機叫Flight Of The Phoenix , 試機一流! 多謝師兄賞面!同多謝你D新春禮物同利事! 希望今日冇悶親師兄,我又唔係好識搞氣氛!
D-Box & Crowson Motion System
JVC Laser 8K HDR DLA-NZ9
madVR ENVY Extreme MK2
oppo UDP-205/PS5/Xbox Series X/Apple TV 4K 3rd Gen
Trinnov Altitude 32-1624
JL Audio F113v2
Procella Audio P5 P5V P6V P8 P

黃金玩家

tangcoma 發表於 2013-2-12 04:16
嗰套飛機叫Flight Of The Phoenix , 試機一流! 多謝師兄賞面!同多謝你D新春禮物同利事!{:6_149 ...

師兄 睇AV大家盡在不言中啦 攪乜鬼氣氛 最緊要開心

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-2-12 01:08
袛要自己 ...

絕對認同
【苦盡甘來】

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

tangcoma 發表於 2013-2-12 04:16
嗰套飛機叫Flight Of The Phoenix , 試機一流! 多謝師兄賞面!同多謝你D新春禮物同利事!{:6_149 ...

好期待呀!
原來就係呢套凰凰號,
成日揾唔到,請問邊度有得買呀?