設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: andylau.com

[請教] ONKYO & OPPO 影像處理那個較好?

鉑金玩家

louis001 發表於 2013-2-6 12:53
我係我部 609試過 93直接出 的色同畫面比較實同有肉地
係609 出 比較光同浮少少的色 兩樣比較我鐘意直接 ...

ching你諗住換咩機??

黃金玩家

andylau.com 發表於 2013-2-6 14:11
ching你諗住換咩機??

其實我係鐘情於 安記 5010 或 5009 但無奈個櫃放唔落 因為玩過 609之後 真係超鐘意佢的分析力
暫打算 Cambridge Audio Azur 651R 或 751R 一來夠細部 兩來分析力都應該唔差 已著手睇緊後級
如果二手市場入到部平既 又可能玩純前級 另 LX-86 都係我心水之一 不過驚夾我對DALI 喇叭會衰聲
但如果入到部好後級 可以都會係考慮之一 希望今年可以完成我既AV之路 幾年後先再打算

鉑金玩家

louis001 發表於 2013-2-6 14:27
其實我係鐘情於 安記 5010 或 5009 但無奈個櫃放唔落 因為玩過 609之後 真係超鐘意佢的分析力
暫打算 Ca ...

大躍進呀!!  CHING    
祝你早日出POST啦!!

黃金玩家

andylau.com 發表於 2013-2-6 17:19
大躍進呀!!  CHING   
祝你早日出POST啦!!

大出血就真   諗住一步攪掂 費事成日心掛掛想升級
希望幾年之後 先再試玩前級 我諗都應該係一個幾好既課題黎

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

andylau.com 發表於 2013-2-5 14:06
我都咪買amp.....   如何ab test.  如果有ching有齊以上設備又可以解答下我就好了.....
不過其 ...

之前我都用93經818,感覺清左,後來改左部93,直出電視,畫汁更好,依家用93經5010出又電影味多啲,口味唔同左.睇吓ching你咩口味啱你.

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-2-6 14:27
暫打算 Ca ...

其實我會諗用部靚啲嘅合併機玩,咁樣會慳返電源同線

黃金玩家

bensoncfmak 發表於 2013-2-6 22:57
其實我會諗用部靚啲嘅合併機玩,咁樣會慳返電源同線

師兄我都有諗過 之前都考慮 Krell 300i 岩岩見33 有人放Krell 400xi
價錢同300i 水貨新機價錢差唔多 但諗到最少中置都要有埋後級推會好的
不如買部5 槍爐 返黎一野到步好過成日心思思 想加野 我後級買2手
最多都係投資10-15k 左右 多過呢個價就唔會考慮 或者先買隻ca 751 返黎
玩下先 橫掂我隻609 都搵到個好歸宿 自己都係過來人 都希望件玩具有過好
既新主人對佢 所以我寧願平的買俾的有心玩av既師兄 都盡量唔想放俾二手佬

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2013-2-6 23:07
師兄我都有諗過 之前都考慮 Krell 300i 岩岩見33 有人放Krell 400xi
價錢同300i 水貨新機價錢差唔多 但 ...

同意路易斯你嘅諗法,最緊要係自己鍾意點玩就點玩。大家都係錫機嘅人,梗係想部服務左自己咁耐嘅機有頭好人家照顧

鉑金玩家

louis001 發表於 2013-2-6 23:07
價錢同300i 水貨新機價錢差唔多 但 ...

恭喜路易斯! 舊嘅唔去,新嘅唔黎
期待ca751r
器材: 法國合併機+法國小喇叭+祖國宇宙盤
電處: 美國電源再生+英國濾波+日本隔離牛
電線: 美國波蘭日本香港聯軍

黃金玩家

bensoncfmak 發表於 2013-2-7 00:03
同意路易斯你嘅諗法,最緊要係自己鍾意點玩就點玩。大家都係錫機嘅人,梗係想部服務左自己咁耐嘅機有頭好 ...

係架 話晒佢都同我渡過左好多過難忘既晚上  如果唔係要升級
我都真係唔係好捨得放佢走 話晒自己都摸熟晒佢既個性 俾的乜野佢令自己最開心
個個過程真係一個唔錯既經歷 從中領略到一個道理 袛要有愛 一定會有好既回報
見好多師兄有部好野買返黎又唔攪 求其有聲出就算 見到都真係幾難過
總知玩AV就係 袛要有愛 好聲一定有好報 我又要準備踏上AV路上另一個旅程
就係 AV 加後級 我諗當中一定又有好多難題同設定要去解決 男人都係鐘意攪野
都真係 未出發 先興奮  不過我係窮人黎 乜野都要計算好晒先出手
所以都或者買左後級先決定前面點玩 始終呢辦暫時都係門外漢
都係做多的功課同出去混多的吉先再決定出手 錢 搵得考辛苦架 一定要用得其所
先對得住自己