設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: athensc

歷時不足一年的新手之路 (4-FEB-10 UPDATED)

進階玩家

16# lamdog

WILL REVIEW SOON :)

進階玩家

13# mtvbb

是的
但現在放了入房駁 MINI-HIFI 聽CD

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

C兄,隻kef50c中置得唔得,
我現在用xq10,想買中置,唔知用50c好唔好.
btw:你幾錢入手

進階玩家

24# wildwolf007

我之前有聽過其他中置喇叭, 坦白說XQ50C 不是最好, 畢竟 XQ 系列偏向高音清脆, 有時候人聲不夠實在, 同價位有些人聲對白更清的選擇.

但你本身前置用 XQ10 的話便不用考慮了, XQ50C 一定最夾聲
加上 XQ50C 已經平左好多, 我買$3XXX, 你喜歡 XQ10的話買 XQ50C 一定冇揀錯

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

我之前有聽過其他中置喇叭, 坦白說XQ50C 不是最好, 畢竟 XQ 系列偏向高音清脆, 有時候人聲不夠實在, 同價位有些人聲對白更清的選擇.

但你本身前置用 XQ10 的話便不用考慮了, XQ50C 一定最夾聲 { ...
athensc 發表於 2009-7-7 14:43

我都打算買XQ50C,可唔可以pm我知邊道四3xxx,唔該晒

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

但你本身前置用 XQ10 的話便不用考慮了, XQ50C 一定最夾聲 { ...

講得好岩
INT. AMP : soulnote a1
CDP :soulnote c1
TV :LG OLED GX55
AMP:Pioneer SC-LX89
BDP:PHILIPS 9700
前置:ATC 20
中置:KEF XQ50c(AQ)
SUB仔:SPL1000-ULTRA

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

我問一間要39xx,c兄買係唔係差唔多.

進階玩家

28# wildwolf007

我之前在同一間買埋 XQ20, SUBWOOFER, 所以比你個價再平三舊

進階玩家

加入 OPPO BDP-83, 已改BLU RAY 全區, DVD 全區, 手頭上全部 BLU RAY 同埋 DVD 都能夠播放, 實物造工一流, 我半年前在外國 avsforum 開始留意到這部 blu-ray player, 皆因有好幾位 Pioneer 09FD + KRP-600M 外國用家都話 BDP-83 畫質勝過 05FD 直逼 09FD, LOAD 碟速度又同 PS3 不相伯仲, 紛紛購入, 所以我都率先作死士托人由美國入口, 果然堅料!

D 畫質真的很靚, 用 D9 倍線的效果真是超滿意, 很接近 BLU RAY 質數, 比起我之前下載的 1080P MKV 檔案更清, 依家如果D戲既聲效唔重要, 例如<<家有喜事2009>> 之類港產片可以租返 DVD 而唔駛租 BLU RAY, 慳返D$ :)

呢部機 CP 值真的超高!

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

28# wildwolf007

我之前在同一間買埋 XQ20, SUBWOOFER, 所以比你個價再平三舊
athensc 發表於 2009-7-8 08:57

我都係前中後同一間買,所以我個XQ50C 比CHING 你再平多 300蚊,比再之前既CHING就平多600蚊,所以覺得呢隻中置好抵玩!
INT. AMP : soulnote a1
CDP :soulnote c1
TV :LG OLED GX55
AMP:Pioneer SC-LX89
BDP:PHILIPS 9700
前置:ATC 20
中置:KEF XQ50c(AQ)
SUB仔:SPL1000-ULTRA