設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: ziafung

[演唱會] 陳潔麗個演唱會終於出POSTER啦=)))+分享會預備 #12

新仔玩家

系邊个泥嫁?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

各位LILY迷好, 下星期二就係預HIT分享會, 唔知有幾多位師兄JOIN左呢次活動呢????

因為依家我地都要開始籌備當日既細節勒, 而當晚既兜口兜面分享會, 有一個鐘左右既時間, 我地可以同LILY來個直接對話, 而除左LILY之外, 仲有佢隻HQCD新碟杜自持先生一同係現場為大家分享一下.

小瑟當日都係會做主持一職, 但我都唔希望只係問一D我自己覺得想問既問題, 所以係度回帖一下, 睇下各位想問LILY 咩問題, 等我可以收集好, 之後再夾埋我D問題去一一細問佢地二位. 當然, 我都會留返多D時間比大家有機會同LILY直接傾下計啦!!!!!

大家有咩想問可以係度即管問左先啦~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

進階玩家

小瑟 發表於 2013-2-1 09:51
各位LILY迷好, 下星期二就係預HIT分享會, 唔知有幾多位師兄JOIN左呢次活動呢????

因為依家我地 ...

演唱會前如何準備? 這麼多好聽歌,是如何決定演唱那首歌? 樂隊班底是什麼? 會否拍攝高清,待日後出藍光碟?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
tinsly + 10 + 10

查看全部評分

專業玩家

小瑟 發表於 2013-2-1 09:51

因為依家我地 ...

我無報名,不過已經買左票,主持人可否幫忙問問Lily,今年系鄧麗君誕辰60周年,Lily可否唱多一兩首鄧麗君的歌以作紀念,我自己希望Lily可以唱<<星>>,因為82年伊館鄧麗君的演繹好經典,而Lily在<<Lily sings Teresa in Hong Kong>>中的演唱也很出色,希望聽一個現場版.謝謝!

評分

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好多謝以上二位師兄既問題,睇來大家都冇咩問題想問,來來去去都係得二位,大家有得睇佢真人已經暈哂???

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2013-2-2 14:10
好多謝以上二位師兄既問題,睇來大家都冇咩問題想問,來來去去都係得二位,大家有得睇佢真人已經暈哂??? ...

小瑟版主及各師兄:您們好!其實小弟都是跟住 Lily 唱片每隻追下去的,早期在九展第一個演唱會都有去支持.她都算是前期翻唱廣東歌的,隨後有陳果及劉德麗等等數不無盡的歌手出現,男聲如許樂等等.其實去到一個瓶位,如再繼續翻唱下去實會有評欠新意!

1. 會否考慮試翻唱英文歌(有點太突破)因一向支持聽她唱中文轉英文未必可接受!
2. 公司會否試找創作人為她度身出一隻全為她而寫的歌.
3.會否考慮出致敬專輯等等.

小弟 Ryan 上

評分

查看全部評分

龍的傳人

5萬

總版管

收集哂大家既意見, 我先係度 MARK返先, 之後再加入我自己想問既野, 星期二晚見勒~~~

1) 演唱會前如何準備?
2) 這麼多好聽歌,是如何決定演唱那首歌?
3) 樂隊班底是什麼?
4) 會否以高清拍攝,待日後出藍光碟?
5) 今年系鄧麗君誕辰60周年,Lily可否唱多一兩首鄧麗君的歌以作紀念,我自己希望Lily可以唱<<星>>,因為82年伊館鄧麗君的演繹好經典,而Lily在<<Lily sings Teresa in Hong Kong>>中的演唱也很出色,希望聽一個現場版.謝謝!
6) 會否考慮試翻唱英文歌(有點太突破)因一向支持聽她唱中文轉英文未必可接受!
7) 公司會否試找創作人為她度身出一隻全為她而寫的歌.
8) 會否考慮出致敬專輯等等.
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2013-2-3 23:26
收集哂大家既意見, 我先係度 MARK返先, 之後再加入我自己想問既野, 星期二晚見勒~~~

1) 演唱會前 ...

有勞小瑟版主費心了!
龍的傳人

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2013-2-3 23:26

1) 演唱會前 ...

都係問吓LILY會唔會嘗試唱英文歌,因為佢既聲底唱JAZZ會好正喎!
叫佢係演唱會度試吓唱返首啦!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

5萬

總版管

KING 發表於 2013-2-5 00:10
都係問吓LILY會唔會嘗試唱英文歌,因為佢既聲底唱JAZZ會好正喎!
叫佢係演唱會度試吓唱返首啦!{: ...

KING SIR, 收到, 今晚問埋佢呀~~~

Post76玩樂網.