設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hand神

睇o左男兒本色 (dvd實物圖在第三頁)

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 hand神 於 2007-9-8 19:57 發表

何解呢?

~唉 ~
需知making of係介紹套電影點製作, 算做係宣傳一種. 宣傳當然要吸引人睇部戲.
之但係連續兩個making of, 都不停加入特別效果, 唔係畫面不停震, 就不停響畫面加effect, 搞到成個畫面花晒, 根本就睇唔到套戲點拍, 亦集中唔到聽佢地講乜. 睇完我仲暈暈地想作嘔.
製作果位應該食左屎. 套戲幾好睇都無用, 一個咁簡單既making of都可以搞到一鑊屎, 乜分都扣晒.
(後補圖)
全港最專業最新影碟情報:
梅小玲
更多荒謬事/日記/快閃/影評請到:
荒謬日記

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

唔識講, 自己睇D屎~
畫面上D數字只係effect, 並唔係真timecode.

全港最專業最新影碟情報:
梅小玲
更多荒謬事/日記/快閃/影評請到:
荒謬日記

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

想點呀?訪問唔使搞effect呀嘛:L Smilies003

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我星期日就租左來睇, 講真喎, 今次真係唔覺係老環出品喎, 不過又未到無間道DVD既水準, 總之一定唔係少林足球咁囉......OK呀.Smilies018

而內容方面, 我好欣賞, 一來有以前成龍大哥果D既警察故事既打鬥場口, 二來呢三個主角都真係岩岩博扎又博打, 睇到都有小小肉緊呀, 雖然我都係唔係好 BUY亞零檬架勒, 不過真係不得不服佢都真係好專業, 係咁奶野都話冇事, 不過佢扮小D型就一定更討好.Smilies010 Smilies010

魚文樂就一半一半啦, 好好又唔係, 又唔太特出, 冇咩好講. 反而亞防早名就真係做得唔錯, 唔好覺得佢係成龍個仔好打得會覺得佢做戲真係幾好, 尤其係最尾果幕, 睇二次都有小小鼻孫, 唔錯唔錯.

戲情節奏都好好, 雖然都有成 2個幾鐘, 不過都唔覺長, 亞浩南做得好好, 導演好明顯係一定要搵佢做先得, 因為........唔想爆劇情啦~~~;P ;P ;P  總之, 呢套係絕對睇得過既香港電影, 至於入手DVD勒喎......如果係 三碟版 89蚊都入得過既!!!Smilies005 Smilies005 Smilies005
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 小瑟 於 2007-9-11 09:32 發表
我星期日就租左來睇, 講真喎, 今次真係唔覺係老環出品喎, 不過又未到無間道DVD既水準, 總之一定唔係少林足球咁囉......OK呀.Smilies018

而內容方面, 我好欣賞, 一來有以為成龍大哥果D既警察故事既打鬥場口, 二來呢 ...

好似唔錯喎!
你咁樣推法唔睇好似唔多岩數播!Smilies011

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

一定好睇過戲王之王囉!!!;P ;P ;P

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 小瑟 於 2007-9-11 09:40 發表
一定好睇過戲王之王囉!!!;P ;P ;P

收到!
等我今晚都借黎睇下至得:D

5萬

總版管

呢套應該都岩你杯茶架呢!!!Smilies018 Smilies018 Smilies018
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 小瑟 於 2007-9-11 09:55 發表
呢套應該都岩你杯茶架呢!!!Smilies018 Smilies018 Smilies018

Smilies018 Smilies006 Smilies018 Smilies006

進階玩家

我覺得Disc 2 啲料好夠好多元化,係港產片之最!
超級碟精