設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Raphael

[討論] 大家可否講講, 邊套戲睇得最多次? (同埋睇咗幾多次?)

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我自己都唔知點解會睇咁多次......
由初中時代開始第一次接觸 TOP GUN, 就迷上咗 F14 戰機
嗰時仲係學生, 無錢買 LD 同原裝影帶 (VHS), 唯有趁電視台播出時錄低 ; 結果差唔多個個星期六都拎出嚟睇 (無錢出街), 將餅帶睇到花晒.....
最後嗰次連部錄影機都一齊報銷埋 (KICK 帶), 唔開心咗足足幾個星期 ; 屋企人見小弟咁唔開心, 買咗部 LD 機同埋 LD 碟俾小弟~
後來去到預科及大學時, 幫人補習搵到少少錢, 就喪搵 TOP GUN / F14 相關既產品~ 海報, 制服, 狗牌, 皮褸, 後來連機師頭盔都買咗一個
其後既 DVD 同 BD 小弟都有買..........時至今日, LD 機已經壞咗, LD 碟就一直珍藏到而家

小弟太太經常話, 假如要激到我離婚, 方法好簡單.........
就係將小弟一直珍而重之既 TOP GUN LD 影碟同海報掉咗去

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

11# Raphael

鍾意真係冇得解釋,T2出親新版我幾乎都會買
有次個FD陪我周圍搵日版BD,佢問我套戲咁耐電視都有得睇啦!仲買?
我都唔知點答佢....唯有講:唔好理我啦.....

進階玩家

褲村龍

76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章

Die Hard 系列睇左幾十次 (實數唔知道,因為無數 :p )

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

小弟係病態 F14 戰鬥機迷...... TOP GUN 睇咗 127 次.......

P.S. 而家睇梗第 128 次.........
Raphael 發表於 2009-6-18 22:32

Raphael兄,你係戰鬥機迷,我都係!不過加埋民航機! 但一定唔夠ching你咁迷!!
^_^超蠅量級影音天地^_^
TH-42PY800H
BDP-103D
MRX-720
RB-51
RC-10
RS-42
RP-140SA
Impact mini

專業玩家

Jurasic Park and T2, Watch more than 10 times

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

Jurassic Park, 以前暑假日日睇一次.

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

127 次......... 師兄好勁
我冇計過, Black Hawn down 超過15次.
浪漫風暴, 鐵達尼都有6,7次
Ken704 發表於 2009-6-18 22:41

Black Hawn down 5次
飛虎 4次

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

top gun,more than 10 times
t2,more than 10 times

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

11# Raphael

鍾意真係冇得解釋,T2出親新版我幾乎都會買
有次個FD陪我周圍搵日版BD,佢問我套戲咁耐電視都有得睇啦!仲買?
我都唔知點答佢....唯有講:唔好理我啦..... ...
laiho 發表於 2009-6-19 11:49

咁又是, 都是果句, 最緊要自己鐘意!!!

高級玩家

絕世天劫...........小弟最小睇七八次
周圍問人有冇藍光,但係人人都話冇囉