設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: barrychiki

[請教] 想買JL 110

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

barrychiki 發表於 2013-1-8 09:07
下午會返去駁機,想請問各JL 用家,個F110應點設定呢?

初步感覺同MK相似,但比MK還聽多D低频

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Sun811 發表於 2013-1-7 19:30
因為舊版JL110無這個開關制,仲使你關了前面開關制,仍然會有電比後面個份amp,話唔知會煲干D乜,便要成 ...

我只110後面有開關掣,咁是否一定要關上電源唔可以用Autio?

有開關掣

有開關掣

拆箱

拆箱

以防花防污一於包膠

以防花防污一於包膠

雖然唔多好睇,但個位睇唔到冇所謂

雖然唔多好睇,但個位睇唔到冇所謂

正面靚仔樣

正面靚仔樣

個布袋好難除

個布袋好難除

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

你哩個問題可以打去代理問更清楚。
Optoma UHD65,Mr. Color A1U plus Player,Onkyo TX-RZ3100,Naim Nait XS2,Teddycap SE,FS:ProAc D20R,CS:ProAC Centre Voice,RS:Klipsch RP-402S,TS:MK Sound M-5,Sub:JL Audio F112 v2,Vertex 2

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Sun811 發表於 2013-1-9 10:56

已問過信和,答案係要完全関上電源

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Sun811 發表於 2013-1-9 10:56

發現一個問題,如果前面Power掣設定為ON或Autio的話,再按後面Power掣的話開或關個超底會Boon一聲都幾響
咁即係話個JL要先OFF咗前面個Power掣,之後關上後面個Power掣 咁即係前面個Autio掣係廢嘅

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

每次关後面個制都嚇一跳......

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

keith688 發表於 2013-1-10 11:26
每次关後面個制都嚇一跳......

啱啱又問咗代理,呢個情況係正常,不過要先OFF咗AV AMP

星級玩家

since 2011

76-FC 藍寶石勲章

新玩具 呢隻嘢真係要煲
Astell&Kern AK240SS, Streacom FC5
Yamaha CX-A5100
Accuphase A-36, Bowers&Wilkins 805LTD HTM4D
E.A.D Powermaster 500, Eclipse TD508MK3
JL Audio Fathom®f110
Sharp LC-46GX3DH

Westone UMD2

鉑金玩家

barrychiki 發表於 2013-1-10 11:34
啱啱又問咗代理,呢個情況係正常,不過要先OFF咗AV AMP

我覺得佢呢個答案一D都5 logic,關個 AVAMP 物事,咁我5睇戲,睇電視,聽歌畤又點,開返去呀!况且 AVAMP 物5係要長開 standby mode 咩!

如果想無噗一声,我覺得應該先 swith off panel 個開關先,然後再 switch off 後面個 power 制先合理D!!

咁佢個 auto swith on/off 咪即係廢 ge,呢D都5知物設計?!

查實小弟見到某 ching 個 post 話過5知點點...會煲死喇叭,之後我都問過信和,我係舊款(2011年買),後面無果個 power swith on/off 制,我問佢地如何處理上述問題,D sales 話熄前面個 panel on/off 制可以了!5洗回廠 + 返後面 power on/off 制! 聽完 再睇返 ching 個 post ,都 5 知真 5 真,信邊個!

E+ 我就除下面罩,用佢塊布蓋住便算,只用 swith on/off ,5用 auto!
上開問題是原因之一;其二,如果用佢個 auto function,有時只是睇電視,聽歌,個 SW 佢都會自己著 ,D sales 話電流問題 wow,吹脤!!!

各他 JL Audio 用家都分享下,好嗎!

鉑金玩家