設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

76紅極一時富士極光無鍍銀解剖圖---光復篇---

科林玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
原篇http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=143593
點解76各版務總管組要封存此帖,我睇到還有好多師兄有意見發表
支持討論,我相信真理越辯越明

科林玩家

sonson版主請不好隨便無理將我發既帖删除,我在高清影院與硬件討論區開帖討論hdmi線有錯嗎?post76不可自由討論嗎?
如果網友覺得再沒有討論價值,此帖自然會沉底,sonson版主冇理由將帖删除

星級玩家

本來我都有追此帖, 睇睇吓發覺變成道德討論, 最後變成罵戰, 我冇再追此帖了.
貧民影音組合
索尼 46HX850
Oppo 105D for Movie
菲利普9700 for CD
天龍 2313
KEF 3005se + atmosXT
Belkin Isolator 6 > ISOL-8 LC > 208-8

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

為咩呢? 有幾多人信又有乜所謂,自己心水清咪得囉,網友又唔係你親人,你咁緊張做乜
講過好多次唔好睇完一兩個report就一窩風咁買嘢,買之前自己做下research。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
RiceR9 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

Anthony Chan
AV Blog: avnewbie.com
Full Active 5.2.4 system
Sources: Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, AV Processor: Acurus Muse 16, Speakers: PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Ya

進階玩家

本來我也追開此帖,但越睇越像鬧劇,再到另一邊看,原來是相約齊來搞事,真不知為何!

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
NEO1970 + 5

查看全部評分

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

chhanthony 發表於 2013-1-5 01:00
為咩呢? 有幾多人信又有乜所謂,自己心水清咪得囉,網友又唔係你親人,你咁緊張做乜
講過好多次唔 ...

其實發現淘寶有賣假野...向76版管投訢有無用架{:9_419:}
76係淘寶母公司咩

黃金玩家

唉 其實事情到左呢個地步 真係可以停止再鬧落去 當日我親自向富士廠方查明
就係想事情有個明白 但最後變成咁真係無言已對 其實大家對於無理既訢求
袛要不積極參與 事情係可以告一段落 黎呢度都係尋開心 知識 諗住有個平台可以作理性討論
大家又何必為了無謂既挑釁 而傷左和氣呢 各位師兄大家共勉之吧
以上袛是我個人意見 不喜勿插

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
plnl88 + 10 絕對認同

查看全部評分

專業玩家

大陸最強係A貨係常識啦!重有乜好講呢!?
百零二百蚊又有金又有銀,d做線大廠咁咪汁定粒都得

星級玩家

chhanthony 發表於 2013-1-5 01:00
講過好多次唔 ...

有時就係咁矛盾… 網友的確唔係親人… 又無需要咁緊張…
但另一方面又有人本身有既同理心,自己都係新人,唔想其他新人比人昆或者永遠停留果個階段…
而且又唔想昆人果 d 人可以繼續昆人…

唉… 算… 宜家好明白點解有識得位高手咁放棄同人分享真相… 不過真係唔想咁樣差落去…
ifi | Opti-LAN | i7@z87e-itx(tuned) | Daphile (tweaked) | low-jitter PCIe USB
totaldac d1 USB | Amanero(TCXO) | ES9018Sx2@Lowest DPLL(TCXO)
Luxman 590AX2 | Mordaunt Short P2| KK DXD-12012

鉑金玩家

原本都是一個有用的題目, 可惜變成罵戰離題...........
76好處是大家網友都好客氣, 但萬一最後變成高登式討伐, 那便很可惜了.