設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: voonic

[合併式擴音機] 疑問? Sound Master

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

YS audio

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

beerboy 發表於 2013-1-4 17:10
講真,樓主如果係like 古典,不妨試下ys audio。我用隻a2聽左一排大多數古典野,真係比到你應有既野。唔會 ...

你不黝都唔鍾意蛋蛋嫁啦!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

avlam 發表於 2013-1-4 17:24
你不黝都唔鍾意蛋蛋嫁啦!

都唔係既.....想試多d姐。{:9_430:}
No Music No Life

星級玩家

avlam 發表於 2013-1-4 17:15
呢味野我唔在行,淨係知咁你啲機用料係嘅貴嘅,不過嗰次我地3個人試A1,A2,配部約2萬嘅單件同另一部數萬嘅MO ...

相信是各人口味問題掛?

講多次我與另一位同行者都對A2十分滿意,只是後來以為自己轉了口味才放走A2, 及後另一猛位朋友剛巧又有A2, 又帶來我家開聲,感覺又再返來,lowend k友是這樣麻麻煩煩了~

現家想試下ref, 再嘗膽味,希望過年前後能抽空上Nelson 處拜訪,謝謝

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

Lester 發表於 2013-1-4 17:22
Nelson 不用太介意, 林公子心中只有一個牌子, 其他野佢都吾多啱聽, 不是只針對YS,你比成套頂班車佬/Audio ...

我未玩SM前都已經試過不知幾多個名貴嘅牌子,嗰渣貴野唔係唔好,不過係覺得未到價啫!!!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

avlam 發表於 2013-1-4 17:29
我未玩SM前都已經試過不知幾多個名貴嘅牌子,嗰渣貴野唔係唔好,不過係覺得未到價啫!!! ...

進階玩家

avlam 發表於 2013-1-4 17:15
呢味野我唔在行,淨係知咁你啲機用料係嘅貴嘅,不過嗰次我地3個人試A1,A2,配部約2萬嘅單件同另一部數萬嘅MO ...

兩部前級要開到起碼成11點先夠聲 = 力水弱.<<<<<<

真得罪, 我都要講句, 你識唔識玩Hi-Fi 架?

以你對力水的現解: 即係開小小就鬼殺咁大 = 好好力la.

開11點出正常音壓, 是最正常gain.

如果開9點打下就夠聲, 是over gain了.

你連gain同力水都未識分, 就唔亂講la , 好彩你又老實, 咁都講出來.

如果, 當日的效果講到好似你講咁, 你朋友又買機.

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
xover + 10 絕對認同

查看全部評分

www.ys-audio.com

2萬

黃金玩家

siukit_siuhan 發表於 2013-1-4 17:28
相信是各人口味問題掛?

講多次我與另一位同行者都對A2十分滿意,只是後來以為自己轉了口味才放走A2, 及 ...

口味嘅野不黝都有,但係你就轉得好快啫,想當初你買野係有啲衝動,我幾驚你會家變!!!

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

都係我唔好, 無哪哪介紹人用 YS.
東施再如何裝扮效顰,也只是東施,不可能變成西施。

2萬

黃金玩家

YS-Audio 發表於 2013-1-4 17:32
兩部前級要開到起碼成11點先夠聲 = 力水弱.

(呢味野我唔在行) 我已經講左,我就係想你答返我呢個無知嘅問題啫,咁你滿意未?