設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: singgor

[請教] 鴨寮街聯興

黃金玩家

price.com 果D價係參考價, 有出入有咩出奇

鉑金玩家

Bunnydaddy 發表於 2013-1-24 13:14
差不多兩星期前我晌深水埗聯X買咗部OPPO103,本來不打算講出來,不過見到有ching咁講,好有同感,所以都 ...

吓... 聽C HING 咁講...搞到我都有啲驚喎,,,

因為我都係兩個幾星期前喺果度買OPPO103呀...

我印象中我個紙盒好似無咁你講嘅情況, 但係我上星期大掃除, 已經揼咗個紙盒, 無得CHECK...希望無事啦!!!

問多句: 佢地真係"駁上只有標清的電視試機"...咁做好離普喎!!!

專業玩家

咁究竟係“貴”,定係“唔老實”?

我本身都係做零售,公司係總代理,我地有個concept store,我地只係可以跟足RRP賣野,打死都無折果種,不知有幾多阿叔入來問價,問完之後鬧我地黑店,好多人唔明白,“貴”和“唔老實”係兩件事。音響行業在香港比較難做,因為少自由行市場,所以要鬥價,你去慣D願意鬥價的地方,無啦啦去間無得鬥價,個心一定好似覺得唔抵,好彩自由行無落來搶音響,否則我地又要捱貴貨
Absolute Low End

新仔玩家

!替天行道! 發表於 2013-1-25 00:12
咁究竟係“貴”,定係“唔老實”?

我本身都係做零售,公司係總代理,我地有個concept store,我地只係可 ...

絕對認同
個個Dealer 做法都唔同
所以我好小係街買音響
多數直接代理買
因為我有special discount

進階玩家

hugomember 發表於 2013-1-24 23:39
吓... 聽C HING 咁講...搞到我都有啲驚喎,,,  

因為我都係兩個幾星期前喺果度買OPPO1 ...

係呀,男店員在幫我試機時,他應該知道畫質出不到1080P高清是騙不了人的,所以即時報了案,聲明他幫我試的哪部電視機只去到1080I,未達高清,當時哪一部電視就放在一進入舖頭門口左手邊哪一部,也是當日店內唯一一部試機的電視機,我還對他說:吓!點會用部只得1080i的電視試機架!...男店員一臉無奈又無辜的表情,咕嚕像在說老闆不換機,做小職員的沒辦法。所以我一返家,立刻用自己部高清電視播了藍光普羅米修斯,播完成套片,我才稍稍安心一點。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

singgor 發表於 2013-1-4 06:59
Ching可能誤會了,係聯興個價比人平$3000

Y仔3020網上報價19xxx,MK都係16xxx左右!
ONKYO5530前级 REL S3  KRELL S300i. 後级 xpa5
Atmos JBL X  LEXICON DD8
SONY  HX750   BEN Q W1080ST+
Kef R500 R200c 後置  MK M55T
Madison e3Extreme 1 x3
  Cambridge  Audio751
PS3  Xbox360 Will U  P

銀級玩家

Bunnydaddy 發表於 2013-1-24 13:14
差不多兩星期前我晌深水埗聯X買咗部OPPO103,本來不打算講出來,不過見到有ching咁講,好有同感,所以都 ...

ching 你個個案真係要擺上投訴版比其他76會員知道, 奸商。

星級玩家

Bunnydaddy 發表於 2013-1-25 03:45
係呀,男店員在幫我試機時,他應該知道畫質出不到1080P高清是騙不了人的,所以即時報了案,聲明他幫我試 ...

1080i等於標清?
而家電視嘅高清台都只喺播緊1080i 咋

我部103都係喺聯興買,過程非常ok.  從來都冇幫趁過聯興,因為覺得佢啲野貴,兼個鋪細細環境試唔真效果,但唔知點解今次賣oppo 會有靚價

銀級玩家

我係聯X買過部安記818,價是貴一點,但check機時個店員主動介紹的hdmi位有冇花跡,冇花表示新机未插過,現用兩三個月都正常,不過見佢番pack入箱比我都好熟手同靚,我仲讚佢,佢仲話自己以前做包裝,果時口讚但心都驚驚地番pack外人睇唔出,現在正常0k。