設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

尋晚睇左「玩命.飛車.殺人狂」

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
(唔含)

比預期中失望, 無預期中咁癲, 都係 PULP FICTION 正 D, 可能係我第一套睇塔侖天奴o既戲掛..:D
其實本來係諗住睇「索女.喪屍.機關槍」先, 但係個朋友睇左, 咁唯有睇呢套先.. :Q
好耐無去百老匯電影中心睇戲, 全場無人講電話, 近期少見呀~ Smilies018

(含下面.........我意思係下面含內容, 自己highlight左佢黎睇Smilies012 )

但朋友睇完就話呢兩套戲其實係無關係o既, 係中間有三個閒角「索」同「玩」都有出現, 塔侖天奴兩套戲麵有做一個角色, 不過係唔同人law..Smilies003

朋友話嚴格黎講, 時間順序係應該睇左「玩」先睇「索」, 不過因為我未睇「索」, 所以我未証實到, 不過如果真係呢兩套戲其實係無關係o既, 咁睇邊套先都無所謂喇~  :lol

講番「玩命.飛車.殺人狂」, 一開始就係一D "70年代" feel o既片頭, 塔侖天奴最興玩果D呢~ ;P 呢次仲專登玩下跳格, 甩色呢D過引野, 全片加左一D效果, 殘殘舊舊, 不過又睇到D女拎住部 MOBILE, 真係唔知點咁.. ;P   仲有, 如果你係可以唔睇字幕o既話, 咁就可能少左一d娛樂.. :lol  因為套戲句句對白都 mother fuxker 咁濟, 翻譯就譯番一D港式粗口, 連 "DAMN XXXXX" 都譯做 "好撚 XXXXX" ....尋晚大家都睇到係咁笑 Smilies017

仲有另一笑位, 就係其中一條女o既 mobile嚮, 想知笑咩就自己搵答案啦 Smilies010

塔侖天奴伯o既戲一向都有好多「講野」o既場景, 呢套戲都一樣, 有一段仲係成十分鐘咁濟一take過 (大概, 無count過).. d女又演得幾自然, 好野~ Smilies006  

如果 pulp fiction 係我心目中有 90分, 「玩命.飛車.殺人狂」就有 75分啦, 故事太過簡單左少少~

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
小瑟 + 5

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

你呢個 hide既方法又幾好喎, 唔hi就一定唔怕睇到啦~~~Smilies018 Smilies018 Smilies018 Smilies018
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

推!Smilies018 Smilies018 Smilies018

轉去movie果邊好d喎
介意我move過去嗎?

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 lkljason 於 2007-7-20 12:43 發表
推!Smilies018 Smilies018 Smilies018

轉去movie果邊好d喎
介意我move過去嗎?

好好好, thank u 你! :D

三潮玩家

因為我以為呢度淨係講影碟... :L

進階玩家

褲村龍

76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章

(含下面.........我意思係下面含內容, 自己highlight左佢黎睇 )

Very good idea of the 自己highlight左佢黎睇  Smilies018 Smilies018 Smilies018