設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: siukit_siuhan

[討論] 請教那一部分hdmi的質素影響最大,謝謝賜教

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

AQ好多假嘢小心小心

星級玩家

YYSKY 發表於 2013-1-2 22:14
AQ好多假嘢小心小心

如入我會去地庫入,放心

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

siukit_siuhan 發表於 2013-1-2 22:00
謝謝心心大師光臨此帖,請問你會推介邊一隻比bdp去avamp用?
放心,我只會用嚟參考,哈哈!
另聽朋友講,說 ...

其實我個人覺得hdmi 又唔需要玩太貴
當然3k 對比300 的hdmi, 一定明顯有分別
我自己唔鐘意用有銀成份既線,因為好多時靚個影衰個聲
至於牌子方面,個個都有自己聲底,
我自已口味揾d自然中性就可
而這要看你器材取向同口味決定了

MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

siukit_siuhan 發表於 2013-1-2 16:57
長度係?
你指長或短就是好?
我冇投投,裝置大工程,得60'tv,

如果只係TV, 即係唔會投投, 咁貴同平平來都唔係好大分別, 不過你60" TV就大分別了!!!!
係咪 SHAPR TV定係PLASMA???
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

YYSKY 發表於 2013-1-2 18:34
聽說扁身線好過元身,有得揀就揀扁身,唔知有錯否?請指正。

要睇埋接駁做功, 唔係扁就一定好, 雖然物理上係咁講的!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

鐵心心 發表於 2013-1-2 22:30
其實我個人覺得hdmi 又唔需要玩太貴
當然3k 對比300 的hdmi, 一定明顯有分別
我自己唔鐘意用有銀成份既線 ...

明白,謝謝你先

星級玩家

小瑟 發表於 2013-1-2 22:31
如果只係TV, 即係唔會投投, 咁貴同平平來都唔係好大分別, 不過你60" TV就大分別了!!!!
係咪 SHAPR TV定係 ...

小瑟兄,我的是sharp 60' , 有冇平靚正推介比電視去高清盒?謝謝

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

siukit_siuhan 發表於 2013-1-3 01:12
明白,謝謝你先

其實揾條出到黎冇咩noise 同夠結實,色彩唔暗啞
已經夠用
貴線會要求好聲為主,如果要靚畫而用貴線
我覺得唔值得,因為唔會單靠一條hdmi就比到你,
直接換機或投影仲實際,反正影像年年都會更新

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
siukit_siuhan + 10 絕對認同

查看全部評分

MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

星級玩家

鐵心心 發表於 2013-1-3 09:46
其實揾條出到黎冇咩noise 同夠結實,色彩唔暗啞
已經夠用
貴線會要求好聲為主,如果要靚畫而用貴線

金句,那心心兄,市面上有邊隻不是貴又達到你上述第一點的要求?
明白線材只是輔助,最重要是source本身,謝謝!!

1萬

鉑金玩家

siukit_siuhan 發表於 2013-1-3 09:56
金句,那心心兄,市面上有邊隻不是貴又達到你上述第一點的要求?
明白線材只是輔助,最重要是source本身, ...

E 方面都幾主觀,我自己用mit 咋,
貪佢聲靚

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?