設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: moomoo1027

[演唱會] Shine Passion Live BD 2013-08-01上市!!!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Hon 發表於 2013-8-1 09:44
呢d叫策略...

賣左cd同dvd先, 跟住唔聲唔聲出bd, 又要大家買過....haha

今次真係成功呀唱片公司!
之前講到幾辛苦先出到DVD,依家無聲無色地話會出BD
不過有幾多人會買呢,皆因佢之前誚到咁
要買既人都買左啦

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Ki 發表於 2013-8-1 11:15
今次真係成功呀唱片公司!
之前講到幾辛苦先出到DVD,依家無聲無色地話會出BD
不過有幾多人會買呢,皆因 ...

佢講啫, 講賺其實個CONCERT已經賺到笑, 出埋碟又點會無得賺, 呢D又係策略之一....

我都慣晒, 個個都係先CD+DVD後BD, 我都睇定D至出手, 如果真係無BD至會買DVD, 又唔急既.

黑鑽玩家

Hon 發表於 2013-8-1 11:33
佢講啫, 講賺其實個CONCERT已經賺到笑, 出埋碟又點會無得賺, 呢D又係策略之一....

我都慣晒, 個個都係先 ...

其實有留意既都知,依家十居其九都會出BD(胡琳個音樂會就係例外)
唱片公司咁樣拖法其實好蠢,明知市場已經開始接納藍光碟
但係又玩呢啲語言藝術,咪盞下次啲人唔買佢地既碟
BTW,分分鐘無下次添

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Ki 發表於 2013-8-1 11:40
其實有留意既都知,依家十居其九都會出BD(胡琳個音樂會就係例外)
唱片公司咁樣拖法其實好蠢,明知市場 ...

Hk BD紿終未普及, 唔出BD其實都好正常, 你睇下依家D CONCERT BD賣到200蚊都唔駛但都唔多人買就知LA.

加上香港有幾多個歌手夠薑寫明會出cd dvd bd, 得學友eason至會咁.

黑鑽玩家

Hon 發表於 2013-8-1 11:45
Hk BD紿終未普及, 唔出BD其實都好正常, 你睇下依家D CONCERT BD賣到200蚊都唔駛但都唔多人買就知LA.

加 ...

香港人普遍(包括唱片公司既人)對畫面要求唔係咁高
所以啲人都係睇市場反應去決定發唔發行BD
學友同Eason要求高係人都知,所以無需要考慮咁多,直接了當話俾大家知係會出

同埋個價錢,就算普及左
都唔見得佢地會平番
只有升無得跌

1萬

鑽石玩家

Ki 發表於 2013-8-1 11:56
香港人普遍(包括唱片公司既人)對畫面要求唔係咁高
所以啲人都係睇市場反應去決定發唔發行BD
學友同Easo ...

普及左的話我地咪有著數囉, 佢一定出, 我地就可以多樣選擇, 唔駛無了期等之餘同嘥時間.

價錢就算啦, 當佢貴到300一隻我都接受到既, 好過俾5,600蚊坐山頂位齋聽同爭買飛咁煩.

黑鑽玩家

Hon 發表於 2013-8-1 11:59
普及左的話我地咪有著數囉, 佢一定出, 我地就可以多樣選擇, 唔駛無了期等之餘同嘥時間.

價錢就算啦, 當 ...

呢條路遙遙無期......

依家啲演唱會黃牛真係貴到媽聲四起
陳奕迅尾場夠贍貴成三倍出售,我講緊係平價$200咋

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

出左未???

1萬

鑽石玩家

Ki 發表於 2013-8-1 16:07
呢條路遙遙無期......

依家啲演唱會黃牛真係貴到媽聲四起

我已經放棄左唔睇concert, 以前已經夠無謂, 但起碼肯買都仲有, 但依家一來貴飛左, 二來肯買9成買唔到, 三來賣出黎既位都不知所謂既, 我全心全意等佢出bd買黎聽/睇算數

雖然話會cut左好多睇現場至有既野, 但我唔想俾搞成咁既樂壇仲要俾班咁既歌手呃錢囉, 完全唔係for你去欣賞, 只係for你去搶, 仲要搶d無價錢既offer都要你去搶..

黑鑽玩家

Hon 發表於 2013-8-1 17:48
我已經放棄左唔睇concert, 以前已經夠無謂, 但起碼肯買都仲有, 但依家一來貴飛左, 二來肯買9成買唔到, 三 ...

可以的話我都想現場睇
個氣氛好多時候都唔係睇碟感受得到

不過遇著啲索價無理既黃牛
我都係慳番啲錢買碟算數