設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ming

[音響配件] 新玩具 - DAC MAGIC

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

MANKOO兄 講得岩喇

其實聽感好睇個人 有人覺得1萬蚊對喇叭先聽得入耳
但有D人覺得50蚊買對喇叭係電腦聽 已經覺得好滿足

所以人係有要求既動物係無錯既
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

今日多謝wil-wil & 火柴兄帶我去試呢部機.  好高興認識兩位.  個人覺得如果短期內唔打算影音分家或是屋企無地方放多兩部機(CD機&純音響擴音機), 這部機用來提升聽歌享受真係唔錯呀.  對我呢D買唔起昂貴器材的入門初哥真係好有吸引力
現在我企左係十字路口, 唔知UPGRADE 書架SPEAKER好, 或是買呢部係房駁PC+MINI-HIFI聽歌好, 真係頭痛.

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

太客氣 ... 要多謝都應該向雷因大師致敬,如果唔係佢安排,相信想買部入門 DAC 唔會比間房我地三個,仲要專人講解我地知! Thanks 大師

今日多謝wil-wil & 火柴兄帶我去試呢部機.  好高興認識兩位.  個人覺得如果短期內唔打算影音分家或是屋企無地方放多兩部機(CD機&純音響擴音機), 這部機用來提升聽歌享受真係唔錯呀.  對我呢D買唔起昂貴器材的入門初 ...
avgirl 發表於 2009-7-3 22:21

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

以下就係剛番黎 Cambridge Audio DacMagic 份 Catalog
Cambridge Audio DacMagic 1.jpg
Cambridge Audio DacMagic 2.jpg
Cambridge Audio DacMagic 3.jpg
Cambridge Audio DacMagic 4.jpg

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

舉手之勞, 老衲怎敢居功, 還望各位施主滿意
吾儕雖老且窮,
而道理貫心肝,
忠義填骨髓,
直須談笑於死生之際

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

太客氣 ... 要多謝都應該向雷因大師致敬,如果唔係佢安排,相信想買部入門 DAC 唔會比間房我地三個,仲要專人講解我地知! Thanks 大師

wil-wil 發表於 2009-7-3 22:26

係喎, forgot 多謝雷因大師.

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

THANKS 雷因兄同WIL 兄... 個人覺得如果用51, 可以唔駛買, 未必UPGRADE 好多, 留番D錢買部CD PLAYER 會好D.... AVGRIL 既情況可以考慮下...

黃金玩家

THANKS 雷因兄同WIL 兄... 個人覺得如果用51, 可以唔駛買, 未必UPGRADE 好多, 留番D錢買部CD PLAYER 會好D.... AVGRIL 既情況可以考慮下...
火機 發表於 2009-7-3 23:33

火機兄,  
經過各師兄的分折都認為我換書架SPEAKER比DAC重要, 經過考慮同埋剛剛得到主人的批准, 決定換書架speaker唯我首要的升級行動 .  DAC唔諗住LUR.

1萬

副版管

咁換什麼品牌喇叭? 價位?

黃金玩家

咁換什麼品牌喇叭? 價位?
wil-wil 發表於 2009-7-3 23:59

爬左咁多文, 暫時都係MA & DALI之選擇.因為兩者都係GOOD FOR AV/MUSIC. Budget最盡前置都係$5000左右, 如夠子彈就想一次過入埋隻中置, 否則就下一部先update.  係啦, 唔記得你用開邊隻front speaker?