設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

amazon收件問題

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

之前在法國amazon 訂左batman tdk bd
原先話要25-29號先收到貨
估唔到今日返到家已經寄左來...仲要是鐵盒版...超正
我訂個時佢冇話是鐵盒版
因為幫fd訂多隻...所以有2隻..每人$285

但是有一隻個鐵盒被壓扁左T.T
我想問下...如果想投訴...
應該send返去邊到?
就咁回amazon fr 個封confirm e-mail得唔得?

另外想問下各位大大封e-mail應該點打好?
第一次在amazon訂碟...好多野都唔識- -
聽之前些大大講....好似咁做...可以叫佢寄多隻比我!?
thx~>.<

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

可以 send email 俾佢地
佢地一日 (有時半日) 就會覆

白鑽玩家

超人隊長

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我早幾日收到隻法版鐵盒T2同Lincroyable Hulk 都壓扁咗,我send E-mail過去Amazon FR轉頭就覆我,重即刻落order寄過隻新嘅過嚟,不過要我寄返隻爛咗嘅返去......
另外唔係用Amazon個封confirm E-mail覆,要係網頁入面customer service個到覆,比你參考下:
Dear Customer,

Thank you for contacting Amazon.fr.

Please let us apologise for the condition in which your DVD arrived. We regret any disappointment you have experienced with your Amazon order.

We have therefore created a replacement order #171-6805869-9616317 for the same items, to be sent to the following address:

DAVID
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
KOWLOON,
Hong Kong

We will post it to you as soon as possible at no additional charge.

You can view the estimated ship date for your replacement order on Your Account at the following address:

http://www.amazon.fr/votre-compte/

Click on the "Go" button located next to "Commandes passees" and enter you e-mail address and password. Next select the appropriate order and click on "Visualiser" to view the estimated ship date (date de livraison estimee).

We ask you to please send the damaged items. The following link will take you to a page on Amazon.fr where you'll be able to print your mailing label:

http://www.amazon.fr/gp/orc/rml/vyfw5035RMA

The page will contain instructions for printing your return authorisation, printing your label, and preparing your package for return.

If clicking on the link doesn't seem to work, you can also copy and paste it into your browser's address window, or you can retype it there.

Thank you for shopping at Amazon.fr.

We apologise for any inconvenience this may have caused you. Thank you for choosing Amazon.fr.

Merci de nous indiquer si cet e-mail a répondu à votre question :

Si oui, cliquez ici :
http://www.amazon.fr/rsvp-y?c=qheeubbg3282968291
Si non, cliquez ici :
http://www.amazon.fr/rsvp-n?c=qheeubbg3282968291&q=frff

Veuillez noter que ce message vous a été envoyé d'une adresse qui ne peut recevoir d'e-mails.

Pour toute autre question, merci de bien vouloir consulter les pages d'aide de notre site.

Cordialement,

Elise Q.
Service Client Amazon.fr
Nous construisons l'entreprise la plus centrée sur ses clients
http://www.amazon.fr
====================

進階玩家

仲以為唔洗寄隻爛的比佢...自己食埋XDDDDDDD
不過又要洗多筆運費~.~
thx~ctwdavid兄^^

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

唉 ~~~你收到都好, 我試緊於 Playaxxa 訂港版 BD 碟, 成兩個星期都收唔到貨, 英國同德國 ebay 都好過佢. 一個星期倒搞掂.

進階玩家

我想問下ctwdavid兄
你寄返隻爛碟比amazon未?
我昨日都收到amazon的回覆...同你一樣...要寄返隻爛碟比佢...仲order左隻新的比我
佢叫我print返張野貼返在我寄個盒野到..
但我想知運費會唔會比返我?
其實我仲洗唔洗找張紙寫返些個人資料比返佢(放在盒內)?
thx~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我想問下ctwdavid兄
你寄返隻爛碟比amazon未?
我昨日都收到amazon的回覆...同你一樣...要寄返隻爛碟比佢...仲order左隻新的比我
佢叫我print返張野貼返在我寄個盒野到..
但我想知運費會唔會比返我?
其實我仲洗唔洗找 ...
無聞 發表於 2009-6-16 12:17

運費會refund返比你的,放心
你copy張invoice寄埋返比佢地就ok架喇,佢地會check到

白鑽玩家

超人隊長

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

唔好意思,呢兩日比較忙遲咗覆你,唔該曬Sutter兄幫我解答咗,
另外我重未寄,因為想睇下再寄過嚟嘅有冇再爛先再寄返比佢地,
另你請教Sutter兄你係咪用一般空郵寄返去呀,有冇掛號?
唔該先!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

唔好意思,呢兩日比較忙遲咗覆你,唔該曬Sutter兄幫我解答咗,
另外我重未寄,因為想睇下再寄過嚟嘅有冇再爛先再寄返比佢地,
另你請教Sutter兄你係咪用一般空郵寄返去呀,有冇掛號?
唔該先! ...
ctwdavid 發表於 2009-6-17 23:13

一般空郵ok了,不用掛號

進階玩家

唔該晒2位大大
咁我都等佢寄埋來比我先