設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: space

[合併式擴音機] 請指教int amp

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實成套都要換啦, 毒王

星級玩家

雖然cdplayer出聲會正好多但係d cd已經放埋入電腦而且用ipad揀歌都方便 所以玩返cd player 暫不考慮
喇叭遲d會升級去jmlab8系不過未知係唔係座地 所以想全力揀amp 如果買埋onix 25a會唔會進步好多 不過amp就一定唔揀onix,因想玩其他
我usb線用aq c....rca線用furctech   喇叭線用es1

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

space 發表於 2012-12-25 13:54
雖然cdplayer出聲會正好多但係d cd已經放埋入電腦而且用ipad揀歌都方便 所以玩返cd player 暫不考慮
喇叭 ...

咁一定要買定喇叭先再考慮用乜amp喇,一陣買完amp,之後先再買喇叭,最後部amp又搞唔掂对喇叭就惨........了。
YBA +  Fischer & Fischer

星級玩家

ckw3031 發表於 2012-12-25 14:02
咁一定要買定喇叭先再考慮用乜amp喇,一陣買完amp,之後先再買喇叭,最後部amp又搞唔掂对喇叭就惨....... ...

我會用返jmlab 因為底音唔會太勁 ,
用過11L嘩 頂唔順 聽朋友的805s就正不過太貴

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

space 發表於 2012-12-25 14:19
我會用返jmlab 因為底音唔會太勁 ,
用過11L嘩 頂唔順 聽朋友的805s就正不過太貴 ...

其實低音是否太勁真係冇絕對的,要睇空間是否配合環境,或者空間處理得好唔好,再者就係部amp control得好唔好,如果三者處理得好,用大單元喇叭再细空間可以好正!當然,難道分好高。
YBA +  Fischer & Fischer

星級玩家

ckw3031 發表於 2012-12-25 15:33
其實低音是否太勁真係冇絕對的,要睇空間是否配合環境,或者空間處理得好唔好,再者就係部amp control得 ...

咁就真 我試過聽朋友的座地,他在room入面玩 都唔覺量大 仲覺剛剛好 他room應該唔夠100呎
不過佢用金仔冇得好講了

星級玩家

今晚會同老細出去睇睇 暫定dac onix25a. 同amp k2,但唔知邊度有
其實老細比我買naim但成日要開住部機就咪攪了,as2000又唔知夾唔夾jmlab 因為之後都係暫定用返佢聲底喇叭