設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: garyhsh

[討論] ~荃灣同好會II~

進階玩家

plnl88 發表於 2013-1-6 14:59
係喎,紅線係鍍銀喎。六舊水又抵喎。
Wireworld Starlight 6, HDMI to HDMI Cable
Conductors: Silver-c ...

咁starlight應該最正。。。下次可以一次過pk下幾條hdmi!等我執好啲AV嘢嘅擺位先。
Questions of science, Science and progress.
KEF R300,YAMAHA AS2000,MARANTZ SAKI Lite,STELLO DA100s,LOGITECH SBT,ONKYO 809

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Scientist 發表於 2013-1-6 15:17
咁starlight應該最正。。。下次可以一次過pk下幾條hdmi!等我執好啲AV嘢嘅擺位先。 ...

好呀,好呀。

進階玩家

Scientist 發表於 2013-1-5 22:28
如果星期一早,可以還蛇順便睇電視嗎?

水晶兄個電視真係正到無嘢好講,心諗有無搞錯,畫面又靚,仲有電視喇叭原來都有好聲的!
Questions of science, Science and progress.
KEF R300,YAMAHA AS2000,MARANTZ SAKI Lite,STELLO DA100s,LOGITECH SBT,ONKYO 809

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2013-1-5 23:56
-196C 果D。

晶爺:您好!小弟都想問下?冷凍是什麼工序?紅腸唔係得一種咩?JPS唔夾xpa-5噤JPS冰鮮又得唔得?今日落咗深水埗都冇乜心水,見到上次講個條粉藍色電源線是日本貨,形號18000?有閃光石粉,550尺唔知得唔得?晶爺有冇好介紹?想用係xpa-5。

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

kamyungho 發表於 2013-1-9 02:01
晶爺:您好!小弟都想問下?冷凍是什麼工序?紅腸唔係得一種咩?JPS唔夾xpa-5噤JPS冰鮮又得唔得?今日落 ...

冰鮮係架喱哥介紹的。
人地冷凍就 -196C。
作用:據説金屬係極低溫下,其份子會排得整齊D,電阻變細左,聲音變好左。
架喱哥介紹的是超級冷凍,去到更低的 -237C。
講真,以前我係唔信D什麽冷凍頭,因我買左一隻 冷凍 IEC 座。換左。車~~ 無分別嘅。
今次我見架喱哥試左有D料到。背景靜左。
我咪比左條紅腸佢做,又做下白老鼠羅。
(你話我係咪犯濺丫,叫濺晶真係無錯的。)
冰鮮完就拎去科學家家中同條冷凍 -196C 紅腸 PK PK。
唉~~~~ 就係咁,年尾流流,出事了。
至於冰鮮左的紅腸插 XPA-5 得唔得,會唔會拮耳?
照我上星期六聽到的聲黎計,我估唔會。
但,與其估估下,不如我直情借條【冰鮮鉑金銠紅腸】
比你去插 XPA-5,由你講返比我知效果如何重好。
我地 PM 約時間交收啦。

1萬

黃金玩家

kamyungho 發表於 2013-1-9 02:01
晶爺:您好!小弟都想問下?冷凍是什麼工序?紅腸唔係得一種咩?JPS唔夾xpa-5噤JPS冰鮮又得唔得?今日落 ...

個條粉藍色電源線是日本貨,形號18000?有閃光石粉,550尺唔知得唔得?<--- 嘩,拍住條 WW SE 咁貴!
唔好買住。咪心急。等我睇睇有無兄弟試左先。

1萬

黃金玩家

Scientist 發表於 2013-1-8 00:13
水晶兄個電視真係正到無嘢好講,心諗有無搞錯,畫面又靚,仲有電視喇叭原來都有好聲的!
...

哼,唔係點敢叫你上我度齋睇電視呀。
死未,見過電視有真 BASS 聲未。
見過電視會出 KO 五,六千文套裝 Hi Fi SET D 聲未。
今次你重唔中硬鉑金屎毒。
細細聲話你知丫。
去過我屋企的師兄,全部都會比部 500a 的聲畫嚇親架。

進階玩家

plnl88 發表於 2013-1-9 02:51
冰鮮係架喱哥介紹的。
人地冷凍就 -196C。
作用:據説金屬係極低溫下,其份子會排得整齊D,電阻變細左, ...

又去四出毒人!!

1萬

黃金玩家

Scientist 發表於 2013-1-9 08:35
又去四出毒人!!

有好野大家一齊玩麻。

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2013-1-9 11:54
有好野大家一齊玩麻。

是阿!多謝分饗!