設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: mankoo米高

[演唱會] 黃徫文作品展 BD

高級玩家

kabe1998 發表於 2012-12-29 12:27
終於買左, 但未睇晒, 有幾首音效造得真係幾好(係音效好唔係唱得好丫)
其中一首係陳曉東的水瓶座,  ...

unbearable in terms of what Wong Wai Man said (too arrogant) and how some singers performed (out of tune).

watched it once and sold it immediately

高級玩家

cambridge 發表於 2012-12-29 12:41
unbearable in terms of what Wong Wai Man said (too arrogant) and how some singers performed (out o ...

咁又唔係全部係咁, 我以前對HOCC同容JOEY的感覺都一般, 但今次睇完LIVE SHOW 覺得佢2個真係Good performers.{:9_428:}
Eason就不用說吧, 但都應該得番6-7成功力, 唱"浮誇"都幾吃力.{:9_411:}  
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

白鑽玩家

彭鈴,宮恩娜 唱得好, 傳珮嘉 & Eason 幾好.  個人blu-ray喜好數 : 普通覺得麻麻 , 不大喜歡.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

JOEY唱黃色大門、HOCC唱勞斯萊斯果幕好感動, 亞Y既詞寫中哂佢地D心聲

專業玩家

多謝之前CHING教路係TAOBAO用380MOP買咗!唔使俾人老屈多70
睇咗第一隻碟前半隻,唔知係咪未開聲~JOEY同FIONA都唱得好差!尤其JOEY~好似唔夠氣咁,明哥就好好~吳浩康就真係抵讚~咁耐冇見首洗剪吹都好OK!
其他嘅要睇完再講~
PS:Y文講野好抵死吓~XD

黃金玩家

DANNY839 發表於 2012-12-29 21:35
多謝之前CHING教路係TAOBAO用380MOP買咗!唔使俾人老屈多70
睇咗第一隻碟前半隻,唔知係咪 ...

聽番隻碟入面Wyman既commentary,7年前搞既concert冇搵到吳浩康唱洗剪吹而搵左eason代唱

專業玩家

李彩樺條脷好黄!
李惠敏把聲沙到.....

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

買左, HMV $409...

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

在XX書局買左BD$ #(( ,
感覺上唔錯啦,雖然好多歌想飛左佢....
其實之前都買左CD,
但現在睇又有另一種感覺...
畫面一般啦,又唔覺得有拆聲問題,
當YY講野既時候,
係有某幾個位會出現(由佢枝咪發出既)回音,
整體上唔錯!值得入手!

專業玩家

碟2 第三首 “再見露絲瑪莉” 大約中段音樂有 “滴”“滴” 聲,留心d聽就會聽到,唔似正常低音和樂器聲。

各位有冇同樣情況?