設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tennishk

[請教] 請問加了釘腳仲加唔加黑麻石好呢?

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

KING 發表於 2012-12-21 21:26
厚實木仲好,一塊過黑麻石放上面,唔駛擔心唔夠承拓力啦!
咁你一定唔會有共震出現呀! ...

你意思係一塊過?乜唔係分開獨立會較好架?
如果一塊過,咪會好貴?
同埋請問邊道買會較好呢?
唔該晒。
ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
PIONNER LX76
SONY HX750 55吋
OPPO 93
前置 ELAC 244BE
中置 KEF R200C
後置 MUSIC PRO
重底音 Velodyne  SPL800 i

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

tennishk 發表於 2012-12-21 22:15
如果一塊過,咪會好貴?

去旺角,MTR A出口快富街一帶都有好多買麻石鋪,自己度好呎吋去問問價錢,
如一塊過你要叫貨VAN同最好借埋車仔自己推上樓呀!因為一定好重!
至於你話一塊過好定獨立好,就取決你會唔會換地櫃同換機啦,如你短時間內會換地櫃,咁梗係唔一塊過la,
或者你成日身痕換呢樣加果樣,咁一塊過你又唔駛麻塊石用唔返,又唔駛再去介過喎!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

KING 發表於 2012-12-21 22:24
去旺角,MTR A出口快富街一帶都有好多買麻石鋪,自己度好呎吋去問問價錢,
如一塊過你要叫貨VAN同最好借埋車 ...

Agree x2

我之前用CM1係speaker下面墊mopad再墊黑麻石,低音實在咗,整體層次好咗!

至於價錢,我話你知,手工仲貴過舊石,一塊過分分鐘仲平
Devialet 220 pro
JBL Array 1400

黑鑽玩家

借post一問,灣仔駱克道有冇邊間鋪可介紹?

2萬

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

成日身痕

鉑金玩家

tennishk 發表於 2012-12-21 22:15
如果一塊過,咪會好貴?
借post一問,灣仔駱克道有冇邊間鋪可介紹?

"角"際 la, 旺角、湾仔都有鋪,recommend 意大利純黑麻,每呎 $!&) ,5 送貨,但可代找運輸,只送到樓下,送上樓又要另外收錢,i.e. why king sir 叫 ching 自備寶馬 (車仔).........

鉑金玩家

再看 ching 图2,你個 cabinet 面板實在太thin,最重要中間亦無支柱,黑麻非常十分重,你個 cabinet 是否可乘受,甚礙,請ching 慎重考慮!!

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

xxx138 發表於 2012-12-22 09:59
"角"際 la, 旺角、湾仔都有鋪,recommend 意大利純黑麻,每呎 $!&) ,5 送貨,但可代找運輸,只送到樓 ...

如果有得代送,咁就最好啦!
但有得即刻攞既咪自己叫車搬law!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

xxx138 發表於 2012-12-22 10:09
再看 ching 图2,你個 cabinet 面板實在太thin,最重要中間亦無支柱,黑麻非常十分重,你個 cabinet 是否可 ...

應該冇問題, tennishk兄話佢個櫃面係3吋半實木 (雖然睇相唔似)

星級玩家

leo25 發表於 2012-12-22 12:10
應該冇問題, tennishk兄話佢個櫃面係3吋半實木 (雖然睇相唔似)

如果一塊過,個地櫃起碼六呎,塊石會非常重,建議運輸方面要諗清楚先好!

同埋而家D黑麻貴左好多,我上個月係國X介左三塊,兩塊一呎X呎半,一塊20X20吋左右,成八舊水!
C2410+A65+DP550