設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Roy

版聚第二回 ... 最終被抽中 20 位出席會員名單 (19 位已確認)

關閉 [複製鏈接]

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Ken704 兄,你不如講解下 d 聲畫,同埋 function 當中有 d 嘜野特別野,你既感受同大家分享下呀
Roy 發表於 2009-6-12 00:30

部607係初階机同價錢黎講,估唔到超晒班, 功能Over晒我要求.
公平D講, 畫面上Onkyo用左投射,而我用Sharp 42" GX3 LCD TV冇得Compare.
尾段播蔡琴Concert用同唔用Ortofon 3900 Silver 銅鍍銀線, 係畫面上有較大分別
連我依個木眼都睇得出唔用Ortofon畫面好似有霧, 用左好似帶左眼鏡睇清楚左好多.
頭髮見到有層次. 另外聲音上,播Final Fastasy 7同King Fu Panda比較印象深刻
前者聽到好多好多細緻聲. 依D聲就算日常生活發生都察覺唔到. 估唔到依D聲可以透過器材
表達晒出黎. 後者逃獄個段好有爆炸力. 爆得黎有層次,由遠至近. 有D人可能話Onkyo高階D既amp或其他Brand都做到啦, 但係甘, 性價比依部就Win晒. (P.S.音嚮依家野真係新手,對於我黎講我會滿足羅). 仲有玩Street Fighter用左Action Mode D Bass真係好勁,阿Ryu出絕招時仲勁呀!!!!!!!!!

進階玩家

褲村龍

76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章

唔係講少,一打 Street Fighter 時大家真係興奮到爆,好好 feel

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔係講少,一打 Street Fighter 時大家真係興奮到爆,好好 feel
Roy 發表於 2009-6-12 01:13

下次應先搵 SF 熱身....

TV: Samsung 850 46"
Player: PS3
Amp: Yamaha RX-V863
前置: KEF Cresta 30
中置: Celestion F35C
後置: Mission EH3S
低音: Danmax DM-Sub10B

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Roy 發表於 2009-6-12 01:13

我見你打得好淡定架.

進階玩家

褲村龍

我見你打得好淡定架.
Ken704 發表於 2009-6-12 01:17

你咁遠都見到?你有所不知,其實我心裹好芳張架

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

你咁遠都見到?你有所不知,其實我心裹好芳張架
Roy 發表於 2009-6-12 01:19
唔只影音惦,打機一樣咁惦,點夠你撈呀!
連定兄都唔係你手脚........勁

進階玩家

褲村龍

唔只影音惦,打機一樣咁惦,點夠你撈呀!
連定兄都唔係你手脚........勁
maner394 發表於 2009-6-12 01:21

好明顯就係定兄搾流灘啦

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

返黎lu, 岩岩同幾位版友吹水吹到唔捨得走咁滯, 多謝哂各位版主攪一個咁好既活動俾我地~~

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

返黎lu, 岩岩同幾位版友吹水吹到唔捨得走咁滯, 多謝哂各位版主攪一個咁好既活動俾我地~~
JKC710 發表於 2009-6-12 01:45

乜你架跑車咁慢駕.....

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

JKC710 發表於 2009-6-12 01:45

聽完試演會係咪覺得屋企隻拾仔同D喇叭唔夠用呀?