設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[討論] 版聚第二回:簡報、意見調查及討論區

黃金玩家

終於都加左頭像...我覺得加頭像會加深師兄們對各會員的記憶=]
另外, 出席完607版眾, 感覺好開心, 不但可詳細試到607, 更有機會在自我介紹見到各師兄的風采=]
最後, 由小瑟兄做mc非常夾, 因為他風趣的作風帶動整過版聚氣氛
maner兄, matthew兄及線王hintel兄的主動亦帶動整過版聚氣氛, 尤其係談論hintel的器材

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

終於都加左頭像...我覺得加頭像會加深師兄們對各會員的記憶=]
另外, 出席完607版眾, 感覺好開心, 不但可詳細試到607, 更有機會在自我介紹見到各師兄的風采=]
最後, 由小瑟兄做mc非常夾, 因為他風趣的作風帶動整過版 ...
mchim3010 發表於 2009-6-14 11:30

我set器材是好好反面教材
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我set器材是好好反面教材
hintel 發表於 2009-6-14 11:34

有机會真係要參觀下.

黃金玩家

真冇用,頭先寫咗篇野,點知錯制,唔見咗

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

真冇用,頭先寫咗篇野,點知錯制,唔見咗
eric8895 發表於 2009-6-14 12:00

never Mind! 再寫過啦

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

有机會真係要參觀下.
Ken704 發表於 2009-6-14 11:51

ken兄,
我怕大家會
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A

黃金玩家

多謝你,果一刻真系.....

黃金玩家

今早趁細老闆未起身就上來,點知......上便有講                    而家去完街食咗飯再黎過.以往都係睇多,D兄弟們又隨和又肯討論.對於我這個電腦白痴來說,先有冲動起個名來加入這個大家庭.以下內容係道講唔知啱唔啱,但我又唔知放係邊,請見諒.    我已被音響玩了幾+年,到高清年代又開始發燒,幸運地舊年尾在晚宴中左獎,指定 LG 產品,咁就補少少錢買部 42" full hd TV,送埋DRACO機頂盒.咁就開始頭暈身慶啦,細老闆話買部PS3打機我就睇BD,買咗返來又唔對應新音效,左行行右行行,最後將部用左+年的 Y記A1換 D記3808A, 農曆年尾加入 S350(水),當時真係平,DVD就原用返 Pioneer S6D,補沖-前置用天朗615MKII 加B&W 5隻solid仔,當時用Y記玩7.1  (屋細月傢俬大), 而家玩5.1 同BI-AMP(係道學).但中置同+仔就越聽越唔妥,又去行過,在個多月前都換埋中置 天朗DC4LCR,現在儲緊血買+仔,咁第一個高清週期就完. 講吓兩部 amp,A1講真真係平均,佢的音場做得好好.而 3808A 睇 戲好有力,但演唱會就麻麻,包維感唔夠A1好.出便落好大雨,細老闆踢完波回來,我又要交波啦

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

你呢個走鬼老豆真係 24 孝 ... 好多謝你咁艱難都抽空兼用手寫板寫出你既影音歷程,有空大家慢慢研究、研究。如果仲有時間影埋相就更加可以放係「您的家庭影院分享」同大家分享!

今早趁細老闆未起身就上來,點知......上便有講                    而家去完街食咗飯再黎過.以往都係睇多,D兄弟們又隨和又肯討論.對於我這個電腦白痴來說,先有冲動起個名來加入這個大家庭.以下內容係道講唔知啱唔啱, ...
eric8895 發表於 2009-6-14 23:16