設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: panyeung

[顯示器] PANASONIC THP50VT30H 陳列品特價

見習玩家

miipp 發表於 2012-12-9 01:00
即日即買即走好易, 如果唔使格價格到盡, 搵虫虫確認有貨先上去, 驗完貨即走人.
上去三四次的師兄係睇款格 ...

原來係咁. 因為我未返過大陸.
就算香港, 去一個從來未去過既地方. 都幾 R頭.

返而買 750 ? 買850 會唔會好 D ?
因為750個框有 "笠凸" 位. 唔係一塊玻璃.
850 同 950 都係.

因為咁O岩見過750同850 播同一套電影. 上下有黑邊
750就會好易睇到條邊. 膠框易反光. 質地同畫面唔同.
850 個 D 一塊過. 變左畫面同邊框一樣. 唔反光. 就成個畫面唔反
就好似個黑邊同畫面 "賢伸" 左. 好似變左畫面大左.
投入 D

銀級玩家

笨柒SONIC 發表於 2012-12-9 13:01
原來係咁. 因為我未返過大陸.
就算香港, 去一個從來未去過既地方. 都幾 R頭.

係鋪頭睇 750 同 850 畫質分別唔大, 外型係 850 好好多, 但差價成 5k (50%!) 無 750 咁抵玩.

750 邊膠係令面好反光, 如果頂唔順唯有貼 d 啞黑或磨砂貼紙, 但 850 加多左塊一體化面玻璃一樣反光. 鋪頭可能唔覺, 但我廳電視係對住個大窗日頭用問題都唔細, 所以 850 呢方面反而唔係賣點, 唔夠 750 用傳統 AG/AGLR 偏光片實用

見習玩家

miipp 發表於 2012-12-9 14:39
係鋪頭睇 750 同 850 畫質分別唔大, 外型係 850 好好多, 但差價成 5k (50%!) 無 750 咁抵玩.

750 邊膠係 ...

原來係咁

反而我屋係細, 窮, 得一支光管. 就係電視機頂
個角度反唔到.

不過爭成五千咁多 ?  可能我睇四十寸啦.

科林玩家

笨柒SONIC 發表於 2012-12-10 23:17
原來係咁

反而我屋係細, 窮, 得一支光管. 就係電視機頂

買電視嘅話,可大則大!

細D可能帶來短暫嘅享受,但耐咗就帶來長期心{UP}!

相反,

大D可能帶來短暫嘅唔適應,但耐咗就帶來長期享受!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
plnl88 + 10 絕對認同

查看全部評分

科林玩家

panyeung 發表於 2012-12-11 15:22
買電視嘅話,可大則大!

細D可能帶來短暫嘅享受,但耐咗就帶來長期心{UP}!

多謝水晶Ching加分,我只係講出自己嘅小小經驗啫!

我一開始買LCD就是32吋,可能覺得個廳距離短,諗住夠用啦,
點之睇咗半個月,就發覺買錯咗,冇法啦!想換老細一定唔批,
唯有將TV移前放到地櫃最前位置,再過一排索性唔坐梳化坐地下,
想等佢壞,點之一用就六年,先脫離心(UP) 情況!

跟住同老細再去睇新機,老細話42吋好啦,但我心水最小都要46或
47先夠啦!跟住又要HoId住先,過多幾日再睇,老細有D心軟,
叫我自己再搵D Friend 幫下眼啦,我一野就買咗47吋,
而家就要將TV移到地櫃最後位置,仲要坐㗰梳化睇就啱啱好啦!

見習玩家

panyeung 發表於 2012-12-11 17:44
多謝水晶Ching加分,我只係講出自己嘅小小經驗啫!

我一開始買LCD就是32吋,可能覺得個廳距離短,諗住夠 ...

46 已經係最細既界限
55 都覺得剛剛好咋 !!!

科林玩家

無奈! 小弟莫財!
但由32寸升上47寸,已經滿足鳥

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我的考慮係返大陸買最大好處,可以check機無光點死點至被錢,其他次要,
香港買要講彩數,送貨到府至有得check,少過五點當贈品,係我不能接受。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

好多時香港地差過大陸,買電視就係一例,香港點解做唔到先check後買呢?

科林玩家

YYSKY 發表於 2012-12-14 04:50
好多時香港地差過大陸,買電視就係一例,香港點解做唔到先check後買呢?

喺香港代理買TV,除咗保養維修外,並冇可取之處!