設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[重低音] 開箱文 SVS PC12-NSD

遊客

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

路過... 因為我都搵左好一排了...
最終找到有間野仲有貨...昨天仲去左買支小郵筒, 今日會送到...
不過76好似唔比人POST LINK, 大家自己上網找一間叫天倫影音 , 間野係荃灣...
支小郵筒都只係 %((( , 行220V, 我睇盒就見到係用新AMP,
新舊AMP都好多人討論過, 其實各有好處, 而且我覺得, 如果家中只可以夠位玩一隻十仔, 新AMP會易玩同夾成套野... 雖然我本身都喜歡舊AMP多一點, 不過聽過N次之後, 發現舊AMP最好都係有隻MK/威記去玩雙十先會夠全面(以上是以12系黎講, 而單一支13, 我見識過有人用舊AMP都玩到好全面)...
Anyway. 咁耐無上水, 今日上黎只係想同大家講, 仲有全新的小郵筒賣, 其實我唔講都無乜所謂, 講左又唔會有得分, 不過見到咁多師兄仲搵緊, 所以冒死上水....

由當日SVS在76出現, 我已家訪了不少朋友, 到新amp出現, 勁多人話唔得, 我聽完之後, 覺得唔係唔得, 只係唔同左取向, 坩白講, 新amp係全面, 而無左以前既味道, 但不要忘了, 當日舊amp都好多人話太慢, 唔夠PUNCH, (12-nds同12plus) 而且講真, 又有幾多人會玩多十, 咁佢出一隻全面一點既都係好正常, 唔係下下沈到底就係好, 就好似咁些出名打心口的, 唔係下下打到你內傷就係好... 我真係見識詔不少, 上去聽唔夠15分鐘, 我辛苦到要休息的setting...蘆係唔勁, 唔係唔正, 而是聽久了真係會耳朵累的,  咁為乜呢...

其實由幾年前香港有人玩SVS開始, 我已聽過好多次, 一直都好喜歡, 不過SVS轉左新AMP之後, 事實上係無左我以前最愛既那最底沉的一面, 不過都不失為一支好既掃腳形十仔。而且如果係比我找到支舊AMP SVS, 我很可能又會要多隻MK做punch, 又係錢。所以新AMP既SVS因為比較平均, 反而更合適。

因為新買, 仲未開聲同run in, 我只係開得好細, 慢慢等佢開聲先再校大一點同轉線, 其實我本身用既PC線唔係咁合用於SVS, 老P線, 已經係柔底, 再比SVS反而唔夠好力, 但現在玩左一陣, 都已覺得好爽, 雖然只係好細聲, 都已經有點地動山移既感覺, 而且FEEL到由低音帶動的空氣流動, 加上SVS本身的氣氛包圍感, 我已覺得好爽。而且亦都係我聽過好多地方既SVS有既基本水平, 不過我當然知道支野仲有好大空間發揮, 會等佢RUN IN之後再慢慢校。

本身那三隻十仔, 其實都已比我都盡哂力去發揮, 三隻都用唔同既PC線, 十仔線, 唔同cross over, 簡單黎講, 三隻分開做唔同既野。今日上黎幫手的朋友都試聽左幾隻500元的十仔原來可以玩到個音質唔錯, 仲話一點都唔似係咁平既十仔出既聲, 但當一轉隻SVS, 仲未校聲, 直插就用, 佢都已經即時知道點解我要轉, 因為低音唔止是聲音, 仲要係能量, 那份能量要令到你整個身體感受到先正! 不過要過300小時間加上大量時間去校, 才可以玩到支SVS到我滿意的地步吧。

補充內容 (2012-12-6 15:58):
各位帥兄唔洗PM我了, 我是用唔到PM的, 即使有幾多分都會一世新仔員會II (特別組別) 原因是跟某些人有過一些誤會。anyway, 我在此一次過答PM中的問題:

Q1. 是否水貨
A1. 應該不是, 因為有中文說明說同行220V

Q2. 仲有無貨
A2. 星期一我去買時, 都問左, 個人話仲有, 但唔多, 賣哂就無

Q3. 今日佢地個網站無咗咁既
A3. 在數字網會見到佢地有廣告, 但點入去個網都係死左, 我就唔清楚咩事了

Q4. 有無保養
Q4. 7日包換, 保一年 (但細讀英文說明說會發現SVS公司是包3年的, 可能來到HK代理又唔同左, 但奇怪是我所知的HK代理已CLOSE左, 由深圳一家公司代理全中國, 包括香港)

Q5. 幾錢
A5. 其實我逆文先有講, 76網的不明文規定, 只可以打代碼, %(((

Q6. 是否在有線大樓
A6. 是, 在32樓

Q7. 收唔收卡
A7. 只收現金

Q8. 有無得試
A8. 無, 只有得睇件貨, 再比你MARK SN, 再安排自己拿走定安排送貨, ($150)

評分

參與人數 22威望 +184 金錢 +11 收起 理由
tanglapyan + 10
samuel2046 + 1 唔錯既分享!
leung1522 + 10 + 10
pigwong + 9 用家心得
tank + 3 絕對認同
8-Man + 1
keke323 + 10 唔錯既分享!
12lui12 + 10 正!
leo25 + 10 正!
sylow777 + 5 精彩Report
mantam121 + 10
tinghai + 10 精彩Report
JKC710 + 10 絕對認同
harry88864 + 6 正!!!
edlsang + 10
amuroman + 10
esdep + 10
horace_tsang + 10
Lok80 + 10
minimoai + 10

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

2萬

黑鑽玩家

AV新仔

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

黃金玩家

壞人黃

76 榮譽慈善家勲章金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

好詳細既分享

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

多謝Ching分享

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜師兄,搵到隻自己滿意既sub仔

專業玩家

多謝Ching分享

黑鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

高手king

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章