設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: Post76 Admin I

[DSLR 單鏡相機] D600 - 集 Nikon FF 大成之入門單反

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

kan 發表於 2012-11-23 01:46
咁誇張

當時影緊唔得閒吹, 吹完會好好多~
等運到

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實響哩個塵世裡面, 有塵係避免唔到, 有時都唔駛禁執著於個sensor有冇塵~
我自己就好懶, N年先吹一次塵~

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

samsontatsuya 發表於 2012-11-21 12:19
呢部機不斷跌價~~行貨已經跌破萬五~~
大家仲唔快D買~~

why "呢部機不斷跌價"???
if it is good, then price will stand firmly!
山無稄, 地無缺, 才敢與76絕!

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

HOHOHO 發表於 2012-11-28 13:32
why "呢部機不斷跌價"???
if it is good, then price will stand firmly!

Canon 6D就黎出, 減價迎敵都好正常~

黑鑽玩家

部機的塵問題係嚴重的, 左上角的係吹唔走~~~加上nikon唔認數, 而家個價係咁跌~
除了我自已, 另一位買了d600的朋友都係受害者.
等運到

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

mike384 發表於 2012-11-28 16:23
部機的塵問題係嚴重的, 左上角的係吹唔走~~~加上nikon唔認數, 而家個價係咁跌~
除了我自已, 另一位買了d600 ...

nikon唔認數, 而家個價係咁跌

黑鑽玩家

HOHOHO 發表於 2012-11-28 16:52
nikon唔認數, 而家個價係咁跌

其實同一個月內, 除了小弟另有兩位C兄入了D600, 一個同我衰同一樣野, 左上角(其他地方的塵都吹得走), 另一個好似就冇事.
真係睇你好唔好彩了~~~

話說回頭, 部機本身性能係唔錯的.
同埋我講清楚D, 係香港NIKON未有正式的對處方法.
至於事實如何, 我自己遲下會上CS問清楚, 再同大家講.
等運到

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

mike384 發表於 2012-11-28 17:13
其實同一個月內, 除了小弟另有兩位C兄入了D600, 一個同我衰同一樣野, 左上角(其他地方的塵都吹得走), 另 ...

good comments!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

外國有人做了實驗証明D600的塵是在相機內部產生, 即使你不換鏡都有問題, 大家要留意, 本來我都想入這部, 現在可能要入D800了.

有興趣, 看看以下段片
http://scs-hk.com/2012/11/22/%E5%AF%A6%E9%A9%97%E6%80%A7timelapse-nikon-d600-sensors%E4%B8%8A%E7%9A%84%E7%81%B0%E5%A1%B5%E5%95%8F%E9%A1%8C/