設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: yanfree

[藍光播放機] PS3

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

唔係要成套買過...5隻廢埋...
成set野..掉得- -

19樓加左相啦....版主

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

幫幫你~

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

即係點...

銀級玩家

其實可以試下搵二手...

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

我五隻叭叭用唔用返來駁M8..

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

我五隻叭叭用唔用返來駁M8..
yanfree 發表於 2009-6-6 23:31

我睇過D相,放心5隻喇叭可以用返,不過只係暫時用住,因個5隻喇叭質素唔係太高,見意最好現在一起跟換,亦可當日後預算鬆動先跟換,仲有個5隻喇叭唔係駁落部 Enery M8  到,Enery M8  唔同z-5500,z-5500角色是 amp+subwoofer,要做咁多嘢一脚踢,所以點會好聲,而 Enery M8  只係一隻有源 subwoofer,Enery M8 唔可以當 av amp 用,Enery M8 只負責5.1聲道中的 0.1聲道,所以要將 Enery M8 同5隻喇叭都駁晒落部 HD av amp,由 HD av amp 分配工作比5.1聲道!
8字頭可以暫時不理,因個位師兄玩電源線先要用到,買 Enery M8 時會有一條標準跟機電源線!

借相一用

借相一用

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

唔係要成套買過...5隻廢埋...
成set野..掉得- -

19樓加左相啦....版主
yanfree 發表於 2009-6-6 21:51

yanfree兄,
其實z5500是design 用在細地方,現在師兄用在大地方上真是好吃力,而且師兄已經打算會買SONY W5500同sony bdp就吾好再想5 .1內置擴音套裝
同地方細玩hd沒有問題,這裡好像師兄都是在sleep room中玩hd都沒有問題, 而且玩hd真是  [有買貴, 無買錯,一分錢, 一分貨]
有好多師兄行了好多路,浪費好多金錢吾想大家行番同一條路.可以用z5500個5隻細speaker接新買hd amp出來效果已經比之前好, 如果burget ok 換個5隻speaker,而z5500比番pc用(之前在高登試在pc中出來個效已經好好).
之前電源線問題,日後先再慢慢交流下
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

多謝各位鼎力協助..Thanks
咁就M8...4.XK 唔係問題.
係邊度睇貨最好...
我買左Sony350都有幾個月了... 比起Ps3真係分別離訊係少左DD.但音訊就...=_+.哂料...
不過唔明點樣5隻叭叭插法... 果D都係夾線來..有沒容易錯= =.. 點駁...

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

係邊度睇貨最好...
我買左Sony350都有幾個月了... 比起Ps3真係分別離訊係少左DD.但音訊就...=_+.哂料...
不過唔明點樣5隻叭叭插法... 果D都係夾線來..有沒容易錯= ...
yanfree 發表於 2009-6-7 09:25

喇叭接較 HD AV AMP 方法如下圖:
照片 012.jpg

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

係邊度睇貨最好...
不過唔明點樣5隻叭叭插法... 果D都係夾線來..有沒容易錯= ...
yanfree 發表於 2009-6-7 09:25

試m8最好可以去九龍尖沙咀加拿分道37號(tomlee showroom), 佢地有mm6同mm8可以慢慢試,上次我都玩成個鐘.
買了hd amp之後Sony350用bitstream去hd amp(點燈),就會發現同Ps3時出個音訊差好多
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A