設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

616 Update firmware 問題

星級玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
看到網上有616 firmware 的update , 想用616軔體更新(通過網絡) , 但開了 軔體更新 後,卻沒有任何選擇,是否我的設定不正確? PS: 我的firmware 是1130-9106-0300,是上次通過網絡更新的,請指教

高級玩家

今次 Firmware update 需先download 及用 USB 升級 "軔體"

星級玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

我更新了,但很奇怪,我在安橋香港download 的 firmware ,我部616 在軔體更新 內load 唔到,但在安橋(Asia , Oceania)download 的 firmware就 load到(即在軔體更新內有"通過USB的選項"
PS:我的616是行貨來的
Anyway , 我都更新左做1141-0108-0400

讚助版主

GaGa 發表於 2012-10-31 15:20
我更新了,但很奇怪,我在安橋香港download 的 firmware ,我部616 在軔體更新 內load 唔到,但在安橋(Asia , O ...

同事已在進行更新, 更新後會第一時間通知大家

不便之處, 敬請各位師兄見諒

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

OnkyoHK 發表於 2012-11-1 11:12

不便之處, 敬請各位師兄見諒  ...

ching 怎樣check部机的firmware是什麽version thanks
sunny

讚助版主

OnkyoHK 發表於 2012-11-1 11:12

不便之處, 敬請各位師兄見諒  ...

唔好意思, 遲左少少匯報.... 之前出現嘅問題, 而家已經處理, 大家如果未update嘅, 而家可以去我地官網download落黎再update喇

讚助版主

sunny.hung 發表於 2012-11-3 18:45
ching 怎樣check部机的firmware是什麽version thanks

可以去SETUP MENU > FIRMWARE UPDATE, 就可以見到部AMP入面嘅firmware version架喇~

新仔玩家

請問:
我的firmware 是1130-9107-0300,我進入firmware update選項,卻沒有任選項可以進行update,這是怎麼一回事?我如何可以型更新?
謝謝!

讚助版主

Ching 是否用USB Update?

如果用USB但冇Update選項,試用以下方法:

Try holding the power button and USB button at the same time, on the front of the receiver (while on the firmware update screen). If the USB is plugged in with all files loaded, the receiver should prompt and ask if you want to proceed updating the firmware through USB. Hit yes, and it should work..

新仔玩家

It's work Thanks