設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hintel

[投影機/幕] 小小pc

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

thx Ming sir問侯,
boss現在身體沒有大礙,早前boss成曰肚痛看了醫生都沒有好轉,最後自已去了私家醫院check check,
報告出了沒有問題,可能月事影饗
hintel 發表於 2009-6-2 13:37

哦...咁就好啦, take care,  AET 頭...正野...唔知呢隻頭入唔入到 850呢... 想攪條 302...哈

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

thx Ming sir問侯,
boss現在身體沒有大礙,早前boss成曰肚痛看了醫生都沒有好轉,最後自已去了私家醫院check check,
報告出了沒有問題,可能月事影饗
hintel 發表於 2009-6-2 13:37

最緊要無事
保重身體
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Hintel hing,
may i ask...
if compare with 18A & this aet
which one is better if base on 力水 & 厚聲
thanks

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

wow ...

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

我都想問.......唔通一邊探BOSS, 一邊整PC?

不過整得好靚仔, 請問會用於咩器材呢?
JKC710 發表於 2009-6-2 11:55

不是diy是買現成,條pc用在pionner av amp
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A

1萬

三潮玩家

76 榮譽版主勲章76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

一到月頭你又嚟啦
不過條蛇真係好靚 x 2

進階玩家

Aet HCR EVO !!!!! 幾錢呀 ? 有 c hing 叫我用 Aet hin evo 比我部 3808 , 唔知貴幾多呢 ???

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

哦...咁就好啦, take care,  AET 頭...正野...唔知呢隻頭入唔入到 850呢... 想攪條 302...哈
火機 發表於 2009-6-2 14:32

aet 頭可以入850, 但是我個隻是鍍金不適合用在video上, 可以用aet PSE-320HR

星級玩家

Hintel hing,
may i ask...
if compare with 18A & this aet
which one is better if base on 力水 & 厚聲
thanks
mugenken 發表於 2009-6-2 14:46

18a near 中性線力水都好不太厚聲, 之前部pionner amp都是用18a double run,但是pionner amp走分析力形,用來聽歌啲聲好細緻但是太旱,所以買aet hcr evo佢 大力過18a同好厚聲,使到聽歌把聲有番肉地 .

用18a compare aet hcr evo 不太公平,因價錢相差好多
在group order 條18a double run 只是 hk$410而aet hcr要成千元.
所以18a c/p value好高, 只是吾適合用在我部amp, 現在用在sub woofer

星級玩家

Aet HCR EVO !!!!! 幾錢呀 ? 有 c hing 叫我用 Aet hin evo 比我部 3808 , 唔知貴幾多呢 ???
simonhing 發表於 2009-6-2 19:00

Aet HCR EVO about hk$130~ hk$150/呎而 aet hin evo要成hk$2xx/呎, 但是aet hin屬於高分析力而且啲聲好貴氣,用在大力amp(e.g. denon...)好適合 , 不過就好貴only cable(5呎長)都是成hk$12xx左右