設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: toysonline

[藍光播放機] OPPO藍光機電源線推介

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

agnes_b 發表於 2012-10-23 13:49
多謝水晶兄
另有些少試過的線想分享,jps-in wall我個人覺得係一條好唔錯的線,但可能佢本身係入牆線,力水 ...

...大場面時會比較亂 <--- 小弟都覺。可能這就是黑毛後期覺 JPS 嘈的原因。

我個人認為BDP唔太適合, <--- 小弟都認同大電流線比 player 終始有D缺憾。用 WW electra 會係一個唔錯的選擇。

星級玩家

agnes_b 發表於 2012-10-23 17:35
試過擺BDP任何一方都贏305.及IN wall~
但因為成本效益問題~~最終放咗係power bar~~!
效果都唔錯~~將我原 ...

經常咁多位指導;暫定買viablue x40 5呎試下!!
Samsung & Jvc & Grandview
Oppo & Onkyo
Threshold & Lexicon
Avalon & Polkaudio & Earthquake

鑽石玩家

GaryHo

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2012-10-22 00:52
garyhsh 師兄識人。
重要係 -237。
佢比過條雪左的美式JPS我試,A/B 比較我個D JPS。

我已經將JPS 及條4030俾我朋友做超冷凍,而今次再終極一試加埋古河英式頭(內藏鉑金屎)及兩隻細膽(12au7)⋯

不過要下星期先取回,到時再借你比較比較
LG Oled65C7P
Oppo 203UE
Yamaha RX-A3080
JAS ORIOR GRAND
Earthquake MiniMe P12v2
YS-Audio Symphonies Plus-DX 黑魂版
MC368-B 902

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

garyhsh 發表於 2012-10-23 21:40
我已經將JPS 及條4030俾我朋友做超冷凍,而今次再終極一試加埋古河英式頭(內藏鉑金屎)及兩隻細膽(12au ...

古河英式頭 <--- 9XX
我打算冷凍一條 JPS,跟著拎去比避震梁包左佢,睇睇乜效果。

1萬

黃金玩家

toysonline 發表於 2012-10-23 20:36
經常咁多位指導;暫定買viablue x40 5呎試下!!

X40 而家賣幾錢呎?
記憶中,畫: X40 都係輸比 4003。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

plnl88 發表於 2012-10-23 22:40
X40 而家賣幾錢呎?

無記錯約$100/ft左右

呢條都玩過下,聲牆都幾闊,但唔係我杯茶
ONKYO 5009(wwSSL>tv)
SCR FI-50 PARASOUND 5125(AC+FI-50)
C:RC62
F:RF62
S:RS42
SB:RS42
FH:RSX5
SPL-JL 112 (HCR)
oppo 103(AQ Diamond)PC 306 FI-50
MTV 7000D(1010)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

agnes_b 發表於 2012-10-23 22:52
無記錯約$100/ft左右

呢條都玩過下,聲牆都幾闊,但唔係我杯茶

ching 條Silver Electra™ 52 同 Aurora OCC銀頭尾買左幾錢呀?

鑽石玩家

GaryHo

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2012-10-23 22:33
古河英式頭

冇問題!

而我個只係鍍金頭: 約$7xx

但做處理就超平⋯pm你個價錢
LG Oled65C7P
Oppo 203UE
Yamaha RX-A3080
JAS ORIOR GRAND
Earthquake MiniMe P12v2
YS-Audio Symphonies Plus-DX 黑魂版
MC368-B 902

星級玩家

plnl88 發表於 2012-10-23 22:40
X40 而家賣幾錢呎?

x4O見到7O元一呎!
Samsung & Jvc & Grandview
Oppo & Onkyo
Threshold & Lexicon
Avalon & Polkaudio & Earthquake

1萬

黃金玩家

toysonline 發表於 2012-10-24 00:36
x4O見到7O元一呎!

又真係好平喎。