設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: otigero

[投影機/幕] 新手都學人買下補品先

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

條線係唔係鍍銀線?

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

條線係唔係鍍銀線?
lai_tsz_ho 發表於 2009-6-1 02:01

邊條呀?

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我都用過果條woofer線,不過自從插咗 QED 果條之後,一插不能自拔,最後賣咗比朋友,我位朋友跟住學我訂條 QED 返嚟,又係一插不能自拔,又賣咗出去! ...
maner394 發表於 2009-6-1 01:50

maner394兄

線材嘅O野好多時要配合夾機夾人
我朋友訂O左條QED都係一插之後..放O左O係度無再用
係唔係QED好唔掂?唔可以咁講, 只可以講夾機夾人
QED有銀成份, 實O左快O左係必然嘅事
但同時個量會細O左....咸魚青菜各有所好
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

otigero 發表於 2009-5-31 23:54

咦 , 應該係雅虎..邱D產品.

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

maner394兄:
QED實O左快O左,但量細O左.
otigero兄果條量大咗,咁速度會唔會慢咗,會蒙咗呢?

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

maner394兄

線材嘅O野好多時要配合夾機夾人
我朋友訂O左條QED都係一插之後..放O左O係度無再用
係唔係QED好唔掂?唔可以咁講, 只可以講夾機夾人
QED有銀成份, 實O左快O左係必然嘅事
但同時個量會細O左....咸魚青菜 ...
chhanthony 發表於 2009-6-1 20:26
chhanthony 兄我從來無講過果條線唔好,我只係講返自己的所見所聞,同大家分享,唔使咁緊張喎,我只係一個用家,而唔係一個專家,我覺得插 QED 好聲,咪同大家講好聲攞,咁我鐘意榴連咪話好愛食攞,咁有人唔鍾意食咪話臭攞,點解講野要係到兜圈者,我做人做事好直接,你有你所好,我有我喜歡,互不低觸,"QED有銀成份, 實O左快O左係必然嘅事"咁咪係攞,咁咪推介比大家攞,有問題咩?

1萬

黃金玩家

maner394兄:
QED實O左快O左,但量細O左.
otigero兄果條量大咗,咁速度會唔會慢咗,會蒙咗呢?
747-300 發表於 2009-6-1 21:01

任向一出二頭的拾仔線音壓都會大D,所以 QED 線可在音量上調較番,致於otigero兄果條,我覺得比 QED 慢D同蒙D,可能係人地所講的夾機夾人所導致掛

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

任向一出二頭的拾仔線音壓都會大D,所以 QED 線可在音量上調較番,致於otigero兄果條,我覺得比 QED 慢D同蒙D,可能係人地所講的夾機夾人所導致掛! ...
maner394 發表於 2009-6-1 21:36

thank you!! maner394兄! 明白曬!!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

maner394 兄,其實玩線也好、什麼也好,如果肯研究落去就有進步空間。當自己進步左時,睇番從前新仔亂沖亂撞買黎既野,好多時會發覺可能買錯野、比 sales 呃左都唔知。不過呢係經歷,最緊要自己親身試過,網上聽黎有懷疑就唔好買,遲講講 fd 買線撞板既故事你知!

1萬

黃金玩家

願聞其詳....