設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: eric_on

[外國] 未來戰士 2018 小評

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都覺得生力啤出場個段幾正,但兩野就無左個樣啦
另外個大機械人,有好強烈既變型金剛 free ,睇到有少少悶lu
Roy 發表於 2009-6-4 20:02

呢套都幾多其他戲既feel集一身. 大機械人捉人我又覺得有d強戰世界feel.

套戲都重做幾多前幾集既場面. Marcus呢個角式幾好. 玩人性勝machine. 另外, John個阿爸估唔到咁多戲份. 個角色人物性格豐富0左好多. 呢兩點我都幾鍾意.

唯一兒戲0左d就係最後救人, 話晒係大本營. 一機機人咁載走一d難度都無. 唔通成個大本營得幾件 Terminator. 而其他地方就周圍都0係terminator.

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

10.06.2009 16:05         

http://www.881903.com/page/zh-tw ... r&itemid=128897

【商台互動生活副刊組】多啦A夢被未來戰士追殺?!雖然多啦A夢與未來戰士

的確九唔搭八,不過,日本人就是有這種無厘頭創意,竟然將他們的經典漫畫

人物,與荷里活經典科幻人物放在一起。在多啦A夢電視卡通特別篇中,未來戰

士變成卡通人物,與多啦A夢大鬥法,來一場貓形機械人大戰人造人機械人!

《多啦A夢》卡通片剛在日本放映30周年,而第4套未來戰士電影《未來戰士

2018》亦剛在日本上映,於是朝日電視台在製作《多啦A夢》一小時特別篇《大

雄喜愛的美少女》時,就在當中加入了未來戰士元素,在卡通中會出現電影中

的T-800機械人,還有阿諾舒華辛力加扮演的人形T-800。卡通版的阿諾,打扮

與電影中的差不多,髮型一樣之外,亦同樣帶上太陽眼鏡、拿着長槍。不過,

這個卡通造型樣子一點也不威猛,反而是為配合卡通而畫得有點搞笑,但其實

多啦A夢版T-800,與電影的同樣,都是為追殺人類而來到地球,而今次的目標

竟然是大雄!

多啦A夢版T-800也是來自未來一個惡勢力組織,而大雄認識了一個女機械人

Rurii,更對對方產生了愛慕之情,不過可愛的女機械人卻招惹了未來惡勢力組

織,於是就產生了一段人造人、機構貓的大作戰。《多啦A夢》一小時特別篇將

安排於今個月26日播放,而《未來戰士2018》就於本星期尾在日本上映,所以

今次的特別篇動畫,可算是個一石二鳥的好橋。