設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Tomotoshi

[美版] <FF VI: Advent Children Complete>:美版Blu-Ray"(實物圖)"

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

港版 126MINS??

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

封面一個韓文字都無,港版6月4号出,如果都係鐵盒就好.不過港版點會禁好死!!!
chok 發表於 2009-6-4 01:56

今日去開地牢問左,港版steelbook下周有

進階玩家

中文字幕翻譯 OK, 唔係9唔搭八, 可以放心。
Tomotoshi 發表於 2009-5-26 17:19

今日幫fd買左隻美版行貨
我真是想知這位大大...如何覺得翻譯 OK
明明就9唔搭八...咁都叫ok...
"我們只算是母親遺留下來的人渣!"
一大推垃圾翻譯....根本就用返以前ac的垃圾字幕...因為新加左30/min新片和改左部份對白...又更加多垃圾翻譯...
如果咁都認為是ok...我冇說話好講
字幕翻譯 0/10
只可以當冇字幕片來看

我懶得吐嘈....想知道翻譯爛成點...可以看返以下link....當時有人吐嘈ac時的文
http://blog.yam.com/kuvolcano/article/2080212

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

終於都入到啦,仲入理大件事...果然大件事了,因為大件事畫質好差!!!
DVD迷 發表於 2009-6-2 01:48

大事件一開頭果段真係好唔掂, 不過之後就好返好多......聽講係開頭一TALK過用既菲林係唔同D喎~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

港版steelbook, 請問會幾時有 ??

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

今日幫fd買左隻美版行貨
我真是想知這位大大......
無聞 發表於 2009-6-6 00:44

無聞兄, 字幕既野其實都可以係好主觀既野, 有人鐘意睇港字, 有人鐘意睇台字, 冇話邊個一定岩既, 雖然你唔鐘意呢套碟既字幕, 不過你既語氣可以唔洗咁勞氣啦.

希望你明白, 大家只係討論, 尊重同客氣係我地討論區既最重要版規來呀!!
MANY THX!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

無聞兄, 字幕既野其實都可以係好主觀既野, 有人鐘意睇港字, 有人鐘意睇台字, 冇話邊個一定岩既, 雖然你唔鐘意呢套碟既字幕, 不過你既語氣可以唔洗咁勞氣啦.

希望你明白, 大家只係討論, 尊重同客氣係我地討論區既最 ...
小瑟 發表於 2009-6-9 05:20 PM

Thank you 小瑟兄

5萬

總版管

welcome啦, 大家客客氣氣, 先長傾長有架麻~~

Post76玩樂網.

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

港版steelbook, 請問會幾時有 ??
herox 發表於 2009-6-9 16:04

Got the steelbook HK version from Tak Fat today.. $230.

進階玩家

希望你明白, 大家只係討論, 尊重同客氣係我地討論區既最 ...
小瑟 發表於 2009-6-9 17:20

ok
我的確語氣重左
唔好意思,sorry^^"
只是我覺得日版本身有日文字幕...但用翻譯機就咁逐句譯都好過佢時...
就覺得好火- -(佢有某些對白完全翻譯錯晒- -)