設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 腳架對書架有幾大影響?

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

以前試過換 Jumper , Power Cord, USB Cable (每條都只係$1000以下的) 都覺得對音質有改善。

停左一年無搞過D機,而家又心多多....個我對Triangle 只係萬幾蚊,而家用緊大陸stand (買speaker 送的)。如果直上Foundation II,係咪太貴和唔值呢?
師兄有無咩推介?
AV AMP: PIONEER LX-53
Int AMP: Naim XS-2
Qnap NAS + Linn Majik DS
Dynaudio S1.4
QUAD L2C
MIRAGE OS3
SUNFIRE HS-10
OPPO 103 PLAYER

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

值唔值見人見智, 不過朋友用過話好正, 又有resellvalue.

進階玩家

值唔值見人見智, 不過朋友用過話好正, 又有resellvalue.
tomtomsuccess 發表於 2012-9-16 00:40

15/16
QUAD L2C
MIRAGE OS3

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Ching, 小弟一年前由香雞腳上FDII, 提升十分巨大, 實在不是換線可以比到的

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
阿正 + 3

查看全部評分

進階玩家

Ching, 小弟一年前由香雞腳上FDII, 提升十分巨大, 實在不是換線可以比到的
Lester 發表於 2012-9-16 00:52

咁毒?! 我萬幾蚊的書架換條一千蚊線當年都開心左好耐.......
QUAD L2C
MIRAGE OS3

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 5# geo23

我講嘅朋友就係LESTER. g.gif
CDP: Lite CD22
AMP: Denon PRA 1100, POA 4400 MONO BLOCK
SP: JBL 4312A
PC, SC, IC 丐幫雞線
CAS: i5 ASUS STX

一生追求冷硬標

進階玩家

回復  geo23

我講嘅朋友就係LESTER.
tomtomsuccess 發表於 2012-9-16 01:03

你兩過"甲"埋...................
QUAD L2C
MIRAGE OS3

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

咁毒?! 我萬幾蚊的書架換條一千蚊線當年都開心左好耐....... ...
geo23 發表於 2012-9-16 01:00

前提是你用緊的腳的質素, 我之前用鴨記三百蚊香雞腳,  上FDII當然正到爆,但係我吾知你而家對腳的質素.

FDII是好東西,但是我只是試過三百蚊同FDII的分別, 我不太肯定二千,三千蚊的又如何.

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

你兩過"甲"埋...................
geo23 發表於 2012-9-16 01:07

對腳堅重要,不過你部65都唔好留咁耐!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 9# avlam

毒王又落毒啦. a.gif

樓主, 你一開三個POST, 搞到我回到頭暈. 未命名.gif
CDP: Lite CD22
AMP: Denon PRA 1100, POA 4400 MONO BLOCK
SP: JBL 4312A
PC, SC, IC 丐幫雞線
CAS: i5 ASUS STX

一生追求冷硬標