設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[雜錦碟] 葉蒨文Sally Yeh – True Legend 6CD

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

葉蒨文Sally Yeh – True Legend 6CD

Sally葉蒨文於1984年華納推出首張粵語專輯,憑歌曲[零時十分] 走紅。
於1990至1993年連續4屆奪得[十大勁歌金曲頒獎典禮] 的[最受歡迎女歌星獎] 。
1993年台灣第五屆[金曲獎] 的[最佳國語女演唱人獎] 。
1995年憑[女人的弱點] 成1994年度十大勁歌金曲十大金曲獎。
奠定殿堂級天后地位。

Release Date: 21 / 9 / 2012 (星期五)   

CD 1: 1984 ~ 1986
零時十分
可能
Never Gonna Let You Go
She Works Hard ForThe Money
新雙星情歌
長夜My Love Goodnight
晚風
願死也為情
只想擁有你
迷惑
200度
Cha Cha Cha
千粒星
我要活下去
寒煙翠
躲也躲不了
阿信的故事

CD 2: 1987  ~  1990
甜言蜜語
為何
海旁獨唱
乾一杯
衝動
只有它
為何是你
美夢記心中
祝福
黎明不要來
流金歲月
一生一次
只愛一次
命運我操縱
面對面
最愛是我家

CD 3: 1990  ~  1991
珍重
焚心以火
我走我路
諾言
永遠的溫柔
愛是現在
在夜裡寂靜時
秋去秋來
等待
難捨難分
這份情
遺忘了
仍是愛你一個
只因有愛
快一些
信自己
春風秋雨

CD 4: 1991 ~ 1993
憑千個心
美麗的苦酒
關懷
不了情
現實就是現實
瀟灑走一回
一輩子溫柔
女兒心
紅塵
真女人
情人知已
曾經心痛(國語)
愛到分離仍是愛
女人的眼淚
今生不再為你等
你今天要走

CD 5: 1993 ~ 1994
原來愛過以後
亂世桃花
與你又過一天
走火入魔
太早還是太遲
永遠
完全是你
真心真意過一生(國語)
尋覓
選擇
歡笑之歌
女人的弱點
別人的情歌
我的愛對你說(國語)
兩個結局
等愛的心
這次是不是最後

CD 6: 1995 ~ 1998
與你傾訴
當一切別離我
自信
若有緣份
在我身旁
其實你知
福氣
談情說愛
自強不息
男與女
活過
麻煩女人
蒨意
觀點與角度
愛不只一次
繫我心弦
揚眉女子

評分

參與人數 2威望 +16 收起 理由
alibabar + 6
sanyoboy33 + 10

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

又要破財,九月真係太多碟啦!

星級玩家

妖!收咁多首歌始終都係無最想要/唯一想要的 隨緣 及 淺醉一生.....

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
期待中..............

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

"傷逝" 係唔洗只意有..... 紅音樂出品  有沒有DSD 呢唔知

鉑金玩家

HURTS 2B HUMAN

終於都有「他」。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

"傷逝" 係唔洗只意有..... 紅音樂出品  有沒有DSD 呢唔知
larcom2002 發表於 2012-9-15 03:12

英皇版權一向係吊高黎賣, 所以其他唱片公司無咩都唔會同佢合作
所以只好買SALLY隻"你聽到"專輯, 呢隻係HDCD, 且出奇地好聲, 碟內"華麗緣"亦好出色

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

諗得過喎

黃金玩家

Must buy item!!!!!
I love her so much.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

葉蒨文Sally Yeh – True Legend 6CD

Sally葉蒨文於1984年華納推出首張粵語專輯,憑歌曲[零時十分] 走紅 ...
Will 發表於 2012-9-14 19:01

師兄,請問出咗未?呢牌返工多,小出街。