設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: mac1

[影音新聞] Itunes

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

回復  nicknick

其實我認為今次iPhone 5 is not mainly for new things. Not innovative as iPhone  ...
mac1 發表於 2012-9-13 13:57

是的,百貨配百家,一定有欣賞iPhone5的客戶,我也是Mac機及iPad的用戶,我之前的回覆是表達了自己內心的感嘆,正因為有了Mac機及iPad,也有計劃未來3個月內換手機,很自然期望iPhone5能適合自己,不過暫時看到的資料不足以吸引自己,所以就有點失望。但不代表它不能帶給其他客戶滿足。
Synology DS3617xs with Roon, Qobuz,
Devialet Original d'Atelier;(FC) B&W 802D3, (SR) Devialet Opéra de Paris Gold Phantom, (SRB) KEF LS50 Wireless, (Atmos) KEF R50, Onkyo TX-RZ830, Sony A8F

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  nicknick

其實我認為今次iPhone 5 is not mainly for new things. Not innovative as iPhone  ...
mac1 發表於 2012-9-13 13:57

Agree!
When something is okay, don't fix it. That's the case of iPhone now. It's very stable and mature, so only minor upgrade of hardware is ok. Most important thing is to keep the system stable and high efficiency (battery power and performance)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 11# nicknick

其實我用iPhone 都用到冇mud 感覺!但其他個d又冇mud信心!話時話每次apple 出新嘢,都有人唔中意,但它又次次都好好賣!其實我估原因是品牌效應多d.....TVB 唔好睇,但仍然是慣性收視!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 12# kenneth_obee

Haha... Never change a winning team!

進階玩家

是的,百貨配百家,一定有欣賞iPhone5的客戶,我也是Mac機及iPad的用戶,我之前的回覆是表達了自己內心 ...
nicknick 發表於 2012-9-13 14:23

我自己係IPHONE 用家, 有試過轉3叔, 頂唔順, 換番IPHONE, 原因係太多野要煩,
APPLE 野係好直接, 唔會要你做好多野達成目的, 有時放工我只係想"rest in peace" 唔洗攪太多野最好, 只要慳到時間, 我唔介意佢冇新意,
反之睇番WINDOW PHONE, 係有新意, 但好快又唔多想用, 做野冇快左,

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 15# ernest.ng

是的,一貫已故Mr. Steve Jobs在Mac/Apple 的 idea or 忠旨, Just One Click, and work is done! Simply User friendly!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

http://www.winandmac.com/2012/09 ... sponse-on-iphone-5/

每次apple 出新嘢,都有人唔中意,但它又次次都好好賣....今次又係咁!

其實我都希望Samsung 出D勁機,來刺激Apple, 等Apple 的起心,再develop more excellent products to change the world (once again!)