設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] 《Metal Gear Solid V: The Phantom Pain》

星級玩家

lookfrance 發表於 2015-9-5 12:55
Ground Zero我已救曬左有人, 而且TRANSFER左 SAVE DATA去Phantom Pain但見唔到有小島...... ...

好似喺要s rank先得

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Akira28hk 發表於 2015-9-5 13:14

好似唔洗
Adam T7V

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Akira28hk 發表於 2015-9-5 13:14

肯定唔洗的
Adam T7V

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

lookfrance 發表於 2015-9-5 12:55
Ground Zero我已救曬左有人, 而且TRANSFER左 SAVE DATA去Phantom Pain但見唔到有小島...... ...

要做多幾個mission先會出現, 唔係即有的

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

gashapon 發表於 2015-9-6 10:22
要做多幾個mission先會出現, 唔係即有的

明白了,謝謝!
Adam T7V

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

少少心得:

1) 拎狗仔DD: 我是第5關 C2W取得. 一開始時唔好即刻走, 等一陣好快會聽到狗吠聲, 之後用fulton捉佢就OK. 跟住完成任務回基地會有過場畫面睇. 等到mission10佢就會長大.(我係順住由1開始咁玩)

2) Quiet: 玩到10之後會叫你去搵Huey emmerich(side mission), 之後行到某一個地方會見到有sniper, 打低佢之後可以捉佢回基地. 跟住玩多2個mission就會有side mission叫你去搵Quiet, Ocelot同你講一大輪野之後, 再過一兩個mission就可以出佢.

一路玩有時會有舊基地的人加入. 唔知是否關

個人來說馬最好用, 因為有時地方實在太大了. 換buddy又要扣GMP. 狗同quiet我多數只用來搵敵人位置而唔會攻擊人. (始終唔殺人高分d). 暫時最難打都係"skull 4子" 有個任務係要搶架貨車, 俾佢地整死好多次, 好彩最後夾硬黎去過到關. (另一關偷火箭炮都難, 最後我選擇騎馬衝出去而無打 skull 4子)

基地upgrade我自己就upgrade R&D先, 可以開發多d野. 暫時都只係玩o左10零個mission左右.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lookfrance 發表於 2015-9-6 19:54
明白了,謝謝!

玩完PP第一個side mission,全部GROUND ZERO救果D人出現曬了。
Adam T7V

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

gashapon 發表於 2015-9-7 09:28
少少心得:

1) 拎狗仔DD: 我是第5關 C2W取得. 一開始時唔好即刻走, 等一陣好快會聽到狗吠聲, 之後用fulton ...

我在第一個SIDE MISSION見到小狗。
暫時只在第一關救了Kaz後有4個SKULL,引開上面果兩隻後騎馬走人。
Mission 3要殺COMMANDER,一開始用Sniper 打死左佢過關,但原來仲有個要求係可以CAPTURE佢去Mother Base
Side Mission 1 capture語言專家
Side Mission 2 capture 山上的Sniper

暫時玩左咁多,玩到半晚兩點.......
Adam T7V

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

lookfrance 發表於 2015-9-7 13:29
我在第一個SIDE MISSION見到小狗。
暫時只在第一關救了Kaz後有4個SKULL,引開上面果兩隻後騎馬走人。
Mis ...

我見玩side mission唔會令時間過去 (即係我玩10個side ops狗仔都唔會長大) 所以我改玩main missions unlock埋quiet先.
第一關skull可以唔比佢搵到, 基本上橋上面個2個可以用空magazine引佢地行前少少, 之後就在橋右邊慢慢行過就OK. 走到咁上下就叫隻馬pick up~ 之後暫時有2次會再見到skulls, 但我試過打都打唔死, 只能騎馬走人. 有一關會運走架貨車就咩都唔理, 一野衝埋佢用fulton, 送走架車之後再騎馬走人. 我試過開車走不過唔夠skulls快.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

gashapon 發表於 2015-9-7 13:38
我見玩side mission唔會令時間過去 (即係我玩10個side ops狗仔都唔會長大) 所以我改玩main missions unlo ...

明白,今晚再玩下先,好好玩
Adam T7V