設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: makkinhk

[高清播放器] Mygica R9(Sigma 8671)/Himedia hd910a(Realtek 1186)

新仔玩家

回復 39# allenyu

另外仲想問多一個問題,我基本上最盡都只係睇1920 x 1080 bdrip(一套電影大概10-15GB果d),
應該唔會點睇最高階果d BD,想問一下平板電腦同高清播放器係咪會差好遠?
依家d平板電腦視頻支援已經好好,而且多數有hdmi,價錢又差不多(大陸平板),但暫時都冇咩見到有人比較呢2樣野~

黃金玩家

回復 41# makkinhk

用咩睇,分別在幾多銀両買機。media players 都有高低級數可選。用家對象也不一樣。
若用平板電腦解碼3D, 應是比較吃力!
billy

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

QQ
Xtreamer Sidewinder 2 for HiMedia HD600A/B/C
當然我仲有新版,未改啦
有興趣可試試.

...
allenyu 發表於 2012-8-29 00:29

ching,
这个是否同上次你给我那个一样?

黃金玩家

回復 43# nellwill

long time no see, plz check pm.  
billy

進階玩家

回復  allenyu

另外仲想問多一個問題,我基本上最盡都只係睇1920 x 1080 bdrip(一套電影大概10-15GB果d) ...
makkinhk 發表於 2012-8-29 02:58

平板無錯係好多用,但file超過4gb時會read唔到,呢點要留意吓.
至於質素方面,由於多數用軟解,比起播放機硬解方面會差小小,使用上唔及播放機方便易用.

進階玩家

ching,
这个是否同上次你给我那个一样?
nellwill 發表於 2012-8-29 13:54

上次比你應該係900用嘅,同#29一樣.
http://www.post76.com/discuss/re ... 135&pid=2093808

而呢個係比600用.

黃金玩家

回復 46# allenyu

師兄, 恕問多句, flash Xtreamer 入 海記, wireless remote 會直用(掂) 嗎?
billy

進階玩家

回復  allenyu

師兄, 恕問多句, flash Xtreamer 入 海記, wireless remote 會直用(掂) 嗎? ...
billymud 發表於 2012-8-29 15:30

flash後,可直接用海記remote控制,唔需要改嘢.

黃金玩家

回復 48# allenyu

thanks, 那真係要去刷一餐了!  
billy

科林玩家

Xtreamer Sidewinder 2 for HiMedia HD600A/B/C
當然我仲有新版,未改啦
有興趣可試試.

...
allenyu 發表於 2012-8-29 00:29

新版,是否指 Ver.3.0.11 ?