設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[請教] 有朋友買左反相大陸濾牛...

進階玩家

努力學習的初哥

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
有朋友買左反相大陸濾牛同電源線, 跟住佢又話驚電死, 我都唔點幫佢... 有冇師兄可以提供下意見??

好似為呢隻... 其實我都好想買, 因為冇乜錢....
設備

Polk Audio RM705 5.1 Speaker
Pioneer vsx-920K AV Amp
Hisense LTD42T29HK LED TV
OOAOO 210A sound card as CAS

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

有朋友買左反相大陸濾牛同電源線, 跟住佢又話驚電死, 我都唔點幫佢... 有冇師兄可以提供下意見??

好似為 ...
atsw10 發表於 2012-8-20 22:49

師兄,隻方解波唔錯啵。
係美插個邊反左相之麻。
插左只會D聲怪怪地,
唔會電死人嘅。
睇下呢度有無師兄肯同你執番正佢。

黃金玩家

好似為 ...
atsw10 發表於 2012-8-20 22:49

師兄 我都用緊 用左半年 英式冇反相喎 背景夠靜 力水唔錯 不過我就冇用美式 就冇得俾意見
你重可以試下 個拖版開燈同唔開燈既分別 唔開已經好好 開左重可以正好多
重有佢的插頭係萬用插 即係英式或美式都可以插得入

進階玩家

努力學習的初哥

76-FC 藍寶石勲章

師兄,隻方解波唔錯啵。
係美插個邊反左相之麻。
插左只會D聲怪怪地,
唔會電死人嘅。
睇下呢度有無師兄肯 ...
plnl88 發表於 2012-8-20 22:57

其實, 請問點睇隻牛正唔正呢?
另外我都比個 Friend 嚇一嚇, 我買左個大陸 DAC, 但唔知電器有冇相位之分? 咁我用平時用開啲 Power Cord, 咁我咪即係已經反相咗??? 驚.....
設備

進階玩家

努力學習的初哥

76-FC 藍寶石勲章

師兄 我都用緊 用左半年 英式冇反相喎 背景夠靜 力水唔錯 不過我就冇用美式 就冇得俾意見
你重可以試下  ...
louis001 發表於 2012-8-20 23:07

Louis, 真係冇反相咁好? 咁我快啲去安慰佢, 同埋我自己都買 lu... 嘻嘻...
設備

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

Louis, 真係冇反相咁好? 咁我快啲去安慰佢, 同埋我自己都買 lu... 嘻嘻...  ...
atsw10 發表於 2012-8-20 23:11

大陸呢款拖板全部插座都係英式相位黎,你插英式就冇問題,
如插美式就係反左相呀啦!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

進階玩家

努力學習的初哥

76-FC 藍寶石勲章

回復 6# KING

King Sir, 咁有趣??? 咁... 幾舊水, 跟得過嗎??
設備

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  KING

King Sir, 咁有趣??? 咁... 幾舊水, 跟得過嗎??
atsw10 發表於 2012-8-20 23:21

唔係有冇趣問題,係QC問題,充份反映國內既電器出品係咩情況啦!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  KING

atsw10 發表於 2012-8-20 23:21

效果麻麻。

1萬

黃金玩家

其實, 請問點睇隻牛正唔正呢?
另外我都比個 Friend 嚇一嚇, 我買左個大陸 DAC, 但唔知電器有冇相位之分?  ...
atsw10 發表於 2012-8-20 23:08

用英插咪無事羅。
大陸的萬用插座應該全部係英相。
美式兩腳插反轉插都可以嘅。