設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: johnnykut

[訊號線] 去食大圍飯,唔覺意執到包野

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果我去應該都係坐你隔離,睇黎我無去係一個錯誤……
果日唔止無得執,重要跌$ 入左 93...... ...
siuping 發表於 2012-8-21 15:05

換咗 93 係咪兩個世界先......
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

星級玩家

換咗 93 係咪兩個世界先......
yuppi 發表於 2012-8-21 15:31

呀… 本來我想試得詳細d 再搵日討論下,我暫時只係花左好少時間試,既然你問到就…
我一試就拎隻7.1碟,trueHD 7.1 唔駛靠amp幫手效果絕對係好,但係咁比較唔到,因為部PS3只出到5.1… 所以就比較隻功夫熊貓剩試5.1,大致聲音係好接近,不過兩部出黎既音壓唔同,我無音壓計所以只好儘量比較,覺得 93 在線條上略略再實在一點。上次你走後我再校過 d surround channel level,再拆埋罩試已經比之前好好多,所以兩果結果唔係相差好遠(5.1 之下)…

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

我同你換啦!saec 1010岩唔岩呢?
skhgc 發表於 2012-8-21 14:05

我答應過就算要放都唔會o係第2度放or換~~
況且我仲諗緊自己有冇機會用得到{:9_413:}

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜哂!
卡馬呢條XLR貴野黎呀!
skhgc 發表於 2012-8-21 14:04

開初真係唔識佢,,,就算抽到後上網睇返都唔算太多資料

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

呀… 本來我想試得詳細d 再搵日討論下,我暫時只係花左好少時間試,既然你問到就…
我一試就拎隻7.1碟,t ...
siuping 發表於 2012-8-21 15:55

我以前唔識用ps3睇戲

星級玩家

我以前唔識用ps3睇戲
johnnykut 發表於 2012-8-21 16:59

唔緊要,你而家7.1 已經唔需要回顧過去鳥…

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我一試就拎隻7.1碟,t ...
siuping 發表於 2012-8-21 15:55

PS3 can output 7.1
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔緊要,你而家7.1 已經唔需要回顧過去鳥…
siuping 發表於 2012-8-21 17:12
yuppi 發表於 2012-8-21 17:22

岩岩睇到個問hdmi同軸既post,,,
想問下用93聽歌會唔會用另外再加條同軸線插av amp呢????
定係hdmi1插電視,hdmi2插amp就算 ????

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 1# johnnykut

你真好采喇!
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

星級玩家

yuppi 發表於 2012-8-21 17:22

我果部係厚版呢…