設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[原聲大碟] 今日好開心入左兩只想了很久的日版碟

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如題:
今日取碟好鬼開心!{:9_430:}

Perfect Of Animage 我想是宮崎駿第一隻精選 雖然有IFPI 百幾入到已很開心

Streets of Fire 本身我已有Germany 版,但見到日版就

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +20 收起 理由
alibabar + 10
sanyoboy33 + 10

查看全部評分

alex

星級玩家

Street of Fire真係正!CD真係一定要keep,但可借除咗DVD,咁耐以來都唔見有blu-ray,甚至HD-DVD......可惜。
不過請問師兄日版CD會唔會好似美、歐版一樣咁細聲?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Street of Fire真係正!CD真係一定要keep,但可借除咗DVD,咁耐以來都唔見有blu-ray,甚至HD-DVD......可惜 ...
feefee 發表於 2012-8-17 21:50

你這樣問我立刻試下呢
我無美、歐版 但日本這比德版細聲。可能就是你所說的比較一般的細聲
但我個人覺得日本比德版空間感好左
alex

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Street of Fire真係正!CD真係一定要keep,但可借除咗DVD,咁耐以來都唔見有blu-ray,甚至HD-DVD......可惜 ...
feefee 發表於 2012-8-17 21:50

原來有出過HD-DVD的

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
alex

星級玩家

你這樣問我立刻試下呢
我無美、歐版 但日本這比德版細聲。可能就是你所說的比較一般的細聲
但 ...
alexyim 發表於 2012-8-17 21:57

多謝師兄高抬貴手極速試碟,其實美、歐版我要扭到volume差唔多去到十二點多啲先覺得夠聲,特別係Tonight Is What It Means To Be Young,(平時其他碟一般十點半十一點以夠聲)
日版我都諗咗好耐,一般日版碟啲日本engineer tune高頻真係好有心機,普遍空間感一定好好多!

星級玩家

原來有出過HD-DVD的
alexyim 發表於 2012-8-17 22:40

原來有高清版!可能會身"行"去搵二手hd dvd 机!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

原來有高清版!可能會身"行"去搵二手hd dvd 机!
feefee 發表於 2012-8-17 22:56

哦!師兄果然強,因為一套戲而買機

不過你買到隻hd dvd碟先啦!我都未見過有香港有,可能只是外國出左。
alex

星級玩家

哦!師兄果然強,因為一套戲而買機  

不過你買到隻hd dvd碟先啦!我都未見過有香港有,可能只 ...
alexyim 發表於 2012-8-17 23:28

我諗HD-DVD碟死搵可能都有機,但係機就........  
都係聽歌算啦!