設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[合併式擴音機] Super34 > Super77 ( 已UPLOAD相片 )

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

我都忍手咗好幾個月冇Upgrade過自己套兩Channel了......人算不如天算總係滿天誘惑!!

事原前兩日部Melody Super 34一開機冇嘢play之下突然單邊"沙沙聲, 試度下偏壓及watt數, 一度之下出事了~其中左面一組give me"00.00"
一係"燒"機一係"燒"膽了, 試試對調一下膽又到另一邊出事, 重以為好彩燒下膽唔會跌好多$$, 點知今日攞晒d膽上5/F度一度, 其中一支EL34已經certified "燒咗";  另外其中一支5U4"燜燜"一息了雖然未死得晒不過都末期了......一心上嚟都係會俾自己多多借口Upgrade啦!! 內心既魔鬼出嚟了......雖然唔係咩天價神膽, 不過竟然由Super34變了Super77(Genalex Gold Lion~KT77 & JAN 5U4GB) 相就影咗, 不過今晚唔得閒Upload上嚟......而家插著&重set偏壓開機~享受中 !!
加上好早前換咗一對既6SN7......四字詞"脫胎換骨"&"精神爽利"~明天有空先upload相啦~今晚真係"Good Night"

Old

Old

New

New

New

New
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Super34 > Super77

你對5u4GB係味我果對?好嘢嚟架。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

你對5u4GB係味我果對?好嘢嚟架。

- 發送自我的 iPhone
tomtomsuccess 發表於 2012-8-5 00:41

係呀......SYLVANIA 5U4GB no.34167 ~~連對6SN7都係同你一樣"SYLVANIA"添...
老實講我等你賣部機好耐添, 真奇怪禁超班既機冇人"烘", 本想唸住等你對6SN7 & 5U4放俾我...奈何等不到了!! 呢部melody super34 (唔係~應該變種後既Super77啱晒我口味......d膽未run-in已經秒殺原裝膽setting好多好多...除非我唔玩兩channel or 中咗六合彩超晒級禁upgrade罷了, 如果唔係我就唔放部34喇...廉放既話揸住八K幾死啦~點upgrade呀??聽完Super系列真係大口氣講~冇三四十K既機我都唔想轉.....(冇"叮"一聲大Feeling既機換嚟做咩呢?)俾我情願將差價換喇叭or換player or 換線材好過......純我自己睇法!! 有咩唔啱聽請見諒...
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

Super34 > Super77

恭喜Ching 上super 34 kt77小弟上星期岩入左兩對你講過兩對kt77膽!好正!正想換埋前面四支!哈哈!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問聲KT77是什麼聲底?

專業玩家

回復 1# titus614

请问师兄你的SUPER34用了几久?胆怎会那么快玩完?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  titus614

请问师兄你的SUPER34用了几久?胆怎会那么快玩完?
petitwwp 發表於 2012-8-5 09:05

你估佢係未日聽夜聽?
CDP: Lite CD22
AMP: Denon PRA 1100, POA 4400 MONO BLOCK
SP: JBL 4312A
PC, SC, IC 丐幫雞線
CAS: i5 ASUS STX

一生追求冷硬標

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問聲KT77是什麼聲底?
joeshek01 發表於 2012-8-5 07:28

其實我對膽呢樣嘢都冇咩硏究, 我知5/F買d膽通常都比外面買貴d, 不過佢哋幫我check膽好認真~起碼正貨新膽對對都balance買得安心d, 加上佢哋清楚我咩budget去介紹咩膽俾我唔洗劏到一頸血都唔知買咩, 所以都係去返5/F買安全d...今次我換咗KT77之外還有5U4GB所以唔敢講KT77係咩聲底, 不過綜合今次升級我覺得聽落無論男女聲都柔順咗冇咗好多刺角位, 特別明顯背景超級寧靜, 我估應該係5U4整流膽關係......就算度偏壓時數字都定咗好多唔洗跳嚟跳去...我覺得聽中國國語歌女歌手由其清純溫柔...我既初步聽感暫到此為止!! 自己都係外行新手唔識專業報導請見諒...

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

你估佢係未日聽夜聽?
tomtomsuccess 發表於 2012-8-5 09:57

我買呢部合拼主要可以駁AV amp睇電視& 聽歌, 自己收工七點幾八點返嚟開機同老婆睇三四個鐘電視, 之後部機進入狀態可以自己純聽歌一兩隻CD, 不過唔係日日~~一星期三天左右啦!!所以使用量都唔少...

鉑金玩家

恭喜! 又有新野玩!!!
正所謂舊o既唔壞新 o既點嚟?