設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[高清播放器] HiMedia 900B / 910B + Philips 9600

專業玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

請問C Hing 900 同 910 的分別主要在哪裏?

我見 910 有個 Xv Color, 這是不是主要的分別?

我而家用緊飛仔 9600 及 900 , 感到飛仔畫質(當然)比 900 好。 當然飛仔 Qdeo 不一定可和 Realtek 比較, 但如換了910 畫質有冇得相比?

和飛仔 9600 Qdeo 可相比的 media player 有什麽選擇 (如有, 除 Oppo 外)?

謝謝 ching 意见

黃金玩家

Realtek 點可能跑贏Qdeo ?
Media Player 用料點同旗濫級BDP 拗手瓜?
海記900系列熱賣,真異數。.....拜x都圍觀亞叔兼cutie 些屎囡囡帶揭....
billy

專業玩家

Realtek 點可能跑贏Qdeo ?
Media Player 用料點同旗濫級BDP 拗手瓜?
海記900系列熱賣,真異數。.....拜x都 ...
billymud 發表於 2012-8-2 12:50

我相信大部份人(包括我)買海記主要係因為佢个殼同手工做得比較精細 D

x都有好多大叔但我怕人多, 唔敢行埋去

用 Media Player 主要貪方便, 但用過飛仔 9600 後番唔到轉頭。

見兄台咁講似乎除左 Oppo 95 無選擇

黃金玩家

回復 3# Frisby75

900B 同 910B 大同小異, 都話玩埋Anroid, 都係 RT1186核心, 唔計外表, 我就話900B 有4GB nand flash 好過 910B 2GB !
日後自製CFW加甜品ims都多D, 出少D格仔......
    http://himedia-tech.cn/

要煲TV soaps, 貪方便, 是蛋買一款ok 喇, 唔使同D亞叔挨肩貼背聞臭汗去迫餐死喎.
billy

專業玩家

回復  Frisby75

900B 同 910B 大同小異, 都話玩埋Anroid, 都係 RT1186核心, 唔計外表, 我就話900B 有4GB  ...
billymud 發表於 2012-8-2 13:56

咁講如果 900 操作正常就冇需要 910 了

黃金玩家

咁講如果 900 操作正常就冇需要 910 了
Frisby75 發表於 2012-8-2 14:23

各花入各眼, 有平有貴,  冇需要就冇必要........呵呵~~
billy

專業玩家

各花入各眼, 有平有貴,  冇需要就冇必要........呵呵~~
billymud 發表於 2012-8-2 15:26

有 c hing 提到 Asus O!Play BDS-700,  Spec 有 Qdeo 理論上畫質會好 D.  

如果重点是畫質這部可不可以研究?

科林玩家

有 c hing 提到 Asus O!Play BDS-700,  Spec 有 Qdeo 理論上畫質會好 D.  

如果重点是畫質這部可 ...
Frisby75 發表於 2012-8-2 15:47

星期二下午行高登新翼,漢科放左部出黎做 Demo,但當時無時間去試!

專業玩家

回復 8# E680ihkg

謝謝, 漢科確實有機睇, 歡迎自備 USB

黃金玩家

回復 7# Frisby75

華碩O'Play 在國外反應不俗,係HK比D強國機攝曬位, 佢就真係前途未卜。
billy