設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ken9086

[CAS音響] 新手想開始玩CAS

進階玩家

DT880 有幾難推!?我有 600 OHM T1,一部千零蚊 o既強國膽 USB DAC + HEADPHONE AMP 已經搞掂左!

揀 ...
Wilmer威馬 發表於 2012-7-31 12:24

I would like to know which USB DAC + HEADPHONE AMP!!

專業玩家

回復 9# tomtomsuccess

經常見您地話人"好淫", 都睇唔明...以為佢真係好好淫
原來好淫=好人...

ching 您好好淫呀...

銀級玩家

唔會用喇叭,玩喇叭先要用amp 咁headphone amp呢? schiit,graham slee呢d牌子果d amp唔係用黎插headphone?
...
ken9086 發表於 2012-7-31 13:16

Told you already:
Amp for speaker
Headphone amp for headphone

What you listed is all "HEADPHONE AMP", no "AMP"!

This is you always "AMP"! "AMP"! "AMP"! This is you confused! You are then one someone did corrected you but you not accept and still keep making mistake! Understand!?

銀級玩家

I would like to know which USB DAC + HEADPHONE AMP!!
sokwan 發表於 2012-7-31 13:50

Next time show you when you visit me, 自己賣緊,唔方便講

銀級玩家

回復  ken9086

asus one. 四千有找, dac + headphone amp. 樓上果個係係師叔, 唔係師兄. 其實你你問 ...
tomtomsuccess 發表於 2012-7-31 13:35

今次有惡意,因為比佢吹 Q 漲!

新仔玩家

Told you already:
Amp for speaker
Headphone amp for headphone

What you listed is all "HEADPHONE A ...
Wilmer威馬 發表於 2012-7-31 14:29

真係唔好意思啦,師叔 我都講我自己係新手,我冇留意到你地一定要分得咁仔細,
咁搞清楚完之後,可唔可以比下意見我所講既野~~

銀級玩家

真係唔好意思啦,師叔 我都講我自己係新手,我冇留意到你地一定要分得咁仔細,
咁搞清楚完之後,可唔可以比 ...
ken9086 發表於 2012-7-31 15:13

唔係我地一定要分得咁仔細,係根本咁叫,等如例如你叫陳大偉,可以叫你阿徫、亦可以叫你阿陳,但唔可以叫你叫你阿大,除非你真係做大佬。

意見就比左啦!
DT880 有幾難推!?我有 600 OHM T1,一部千零蚊 o既強國膽 USB DAC + HEADPHONE AMP 已經搞掂左!

揀啱、夾啱先係玩 HIFI o既正宗方向,唔係用 price 去衡量,今時今日,全球經濟大洗牌,西方月亮再不圓、鬼佬越 o黎越發錢寒,按品牌、價錢、產地去衡量,只會更加瀨野同走寶,要親身耳聽為實,行多幾間、走左幾轉,大膽嘗試、細心挑選,咁就有運行啦!
Wilmer威馬 發表於 2012-7-31 12:24

自己帶個 headphone 出去試,反正你鐵定用 DT880,啱夾啱聽啱價就買,唔洗理係咪一体、唔洗理咩牌子,唔好聽 sale 屎吹。

另外,DX100 推 DT880 250 OHM 絕對 no problem,一部搞掂哂!就算 $6K 你全部用 o黎買 DAC or HEADPHONE AMP or 一体,都贏唔到 DX100,唔明典解你仲要搵野搞。。。。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

6千蚊扣起隻DT880先得返3千幾....連asus essence one都唔知夠唔夠錢買
CD: CEC TL51X
DAC: CEC DX71MKII
AV合拼: Onkyo 808
合拼: Electro ECI 5
前置: ProAc TA
中置: ProAc SC
後置: KEF蛋仔
十仔: SPL 1000 utra

銀級玩家

6千蚊扣起隻DT880先得返3千幾....連asus essence one都唔知夠唔夠錢買
rockerlam 發表於 2012-7-31 20:18

Budget 可以加,問題係佢用 DX100,已經等如擁有萬元級 DAC 同 HEADPHONE AMP。。。。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 19# Wilmer威馬

粒ESS ES9018 dac chips真係咁巴閉?
CD: CEC TL51X
DAC: CEC DX71MKII
AV合拼: Onkyo 808
合拼: Electro ECI 5
前置: ProAc TA
中置: ProAc SC
後置: KEF蛋仔
十仔: SPL 1000 utra