設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tatchai

[AV擴音機] 走左D記, 黎左P記

星級玩家

75正喎,依家入手價幾多錢呀??
小瑟 發表於 2012-7-30 09:25

大王, 我覺得好正O羅, 好似去左第二個世界度咁
入手價(*)
P42G10H
PIONEER LX75
DUNE H1
MT-CD40,傳神S5胆前級, HORUS AUDIO A200
Mission792, 78C, nanosat prestige, SPL800i, PF30

星級玩家

恭喜曬!
我都正準備加入你地個大家庭,想入手75或者55加55藍光機。
唔知75同55咩價位呢? ...
eddiesteph 發表於 2012-7-30 11:35

55  冇留意, 不過應該全系列都減左10條魚魚
P42G10H
DUNE H1
MT-CD40,傳神S5胆前級, HORUS AUDIO A200
Mission792, 78C, nanosat prestige, SPL800i, PF30

星級玩家

c Hing 我都係用緊 d 2309 , 都打算換amp,
想問用 LX75 有乜感覺唔同呢? 同埋幾錢入呀 ...
zonezone2 發表於 2012-7-30 18:45

[quote]c Hing 我都係用緊 d 2309 , 都打算換amp,
想問用 LX75 有乜感覺唔同呢? 同埋幾錢入呀 ...
zonezone2 發表於 2012-7-30 18:45

zonezone2 發表於 2012-7-30 18:45 [/quote]

初步感覺, 因太夜唔開得太大聲, 但量感係冇D記咁埋身, 但佢分柝力真係好高, 所有細節好清楚, 環繞感強, 同埋D 記聲係較為平面(可能始終兩部機唔同級數, 其實咁比較好似唔係好公道)
睇番TDK BATMAN 爭D 抄去JOKER 度, 連地下D 報紙被風吹起個下聲都聽得好清楚, 睇戲令人投入好多

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
老豆 + 3

查看全部評分

P42G10H
DUNE H1

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

尋日新鮮價*(*)
tatchai 發表於 2012-7-30 21:49

邊間賣此價?
Naim CD5xs
Naim 202/200  Hi cap
Onkyo Av 5010  Oppo 103
ProAc D20R    Sonus Faber Venere中置
Chartwell BBC LS3/5
Mirage OMD 5後置     REL T 7
Graham 3/5閒置

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

你就好啦CHING
可能你對SPEAKER 好d
我用quad 之前又919 up 上75
差別又唔係真係咁大....

可能要轉speaker or
下次轉機轉下牌子試下先

星級玩家

你就好啦CHING
可能你對SPEAKER 好d
我用quad 之前又919 up 上75
差別又唔係真係咁大....

可能要轉speaker ...
ykkc 發表於 2012-7-30 23:17

咁奇怪!?  呢度好多CHING 都話QUAD 夾P記架喎, 不過919 我就冇聽過, 會唔會係SETTING 問題呢? 又或者919 同75 級數冇我2309同75 爭咁遠
同埋其實我個對都唔係咩靚喇叭, 不過係當年俾SALES 呃呃氹氹咁買左, 雖然唔係話唔好, 最少我自己聽歌睇戲都OK, 係個價貴左D 咁O者...
P42G10H
DUNE H1

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 27# tatchai

QUAD係夾P記
   只係又919上75 唔係想像中咁大分別...
   反以下次想試下O記

星級玩家

邊間賣此價?
gikifk 發表於 2012-7-30 22:15

友X 二奶! 有現貨添!
尋日買機個陣仲順手試埋HRS12, 爭D 好似中左祈福黨溫溫登登咁想俾埋錢添
P42G10H
DUNE H1

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

友X 二奶! 有現貨添!
尋日買機個陣仲順手試埋HRS12, 爭D 好似中左祈福黨溫溫登登咁想俾埋錢添  ...
tatchai 發表於 2012-7-31 01:16

小心, 有冇留意佢地放迷煙.

想知你換左大約幾錢. 咁部 D 記 2309 點處置
TV : Panasonic 42 plasma
Projector : Xgimi H1
AV AMP : Denon AVR-X2500H
F speaker : B&W  601
C speaker : B&W CC6;
Sub : sunfire HRS10

星級玩家

小心, 有冇留意佢地放迷煙.

想知你換左大約幾錢. 咁部 D 記 2309 點處置 ...
zonezone2 發表於 2012-7-31 02:06

價錢之前post 提過,唔再特別提啦ching
舊個部2309 賣左嚕
P42G10H
DUNE H1