設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Billyjean

《 超時空要塞~愛‧還記得嗎?Hybrid Pack ~》(實物圖)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  wahwahb

個幾個shot 雖然係有少少過火.......都係得個幾秒.....唔駛河蟹左佢呀嘩? ...
沙煞比 發表於 2012-7-26 14:23

觀點與角度問題啦,
有人認為唔需要咁血腥,
有人又認為原汁原味好.....

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

我想問限量版BD內容有咩?普通版係咪都係有套戲?

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

黃金玩家

我想問限量版BD內容有咩?普通版係咪都係有套戲?
laiho 發表於 2012-7-27 15:39

樓主 post 嘅係限量版BD

普通版
only with this......

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

買咗普通版,畫面好一般,
有 dts hd,
無任何字幕,
不過我唔理咁多

鉑金玩家

回復 1# Billyjean

今日放假終於得閒開封,唔好意思要咁多位C Hing等,因為我只係用部One X影,畫質唔好請見諒

首先梗係開隻可有記起愛先,一開奇怪得一隻碟同說明書,Game呢?
2012-07-28 16.27.04.jpg

原來Game說明書內仲有幾格菲林
2012-07-28 16.28.54.jpg

車,布力泰嚟嘅
2012-07-28 16.30.06.jpg

插咗入PS3見到有套戲
2012-07-28 16.32.44.jpg

仲有埋隻Game,原來一碟兩用
2012-07-28 16.33.07.jpg

試下隻game先
2012-07-28 16.34.21.jpg

畫面幾靚
2012-07-28 16.35.43.jpg

如果有玩過PSP果幾隻Macross Game,應該無乜難度
2012-07-28 16.39.37.jpg

講返正題,套戲一開自動就播完全版正片,Menu要自己按先出
2012-07-28 16.43.16.jpg

如其他C Hing所言,無任何字幕,但買得呢套戲嘅人仲使乜睇字幕
2012-07-28 16.49.58.jpg

始終係1984年嘅作品,畫面雖然話remaster過,但真係難以同近年作品相比,相信各位睇時應該會同我一樣,用愛填補咗佢嘅粗糙
2012-07-28 16.50.31.jpg

暫時睇唔到1984年版同完全版有乜分別(因為我未睇晒),但河蟹部份兩個版本完全相同(好在明美出浴無河蟹
2012-07-28 16.46.43.jpg 2012-07-28 16.47.05.jpg

雖然話Remaster得一般,但睇到1080p可有記起愛呢幕,真係睇到雞皮起晒勁感動!
2012-07-28 16.51.05.jpg
2012-07-28 16.45.59.jpg
2012-07-28 16.52.18.jpg
2012-07-28 16.55.37.jpg
2012-07-28 16.57.54.jpg
2012-07-28 16.47.47.jpg
2012-07-28 17.00.25.jpg
2012-07-28 17.00.41.jpg

唔好意思各位C Hing,今日我只得閒睇套正片,隻Flash Back 2012過兩日得閒再同大家分享,待續。

評分

參與人數 2威望 +20 收起 理由
沙煞比 + 10
jack331 + 10

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

畫面都好似幾好!不過千幾真係貴左啲

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

完全Fans向產品, 又唔會有海外版, 要買嘅就會買 :)
不過HD化就真係當年乜鬼製作失誤都現曬形, 部份喑scene爆 film grain, out focus 等乜都有, 好在大部份經典場面畫汁都收貨, 睇完隻 Flash Back 2012更感動

鉑金玩家

整體畫質可接受,始終成三十年,有啲畫面noise都幾勁,不過有啲塲面就執到超靚,但首次用dts-HD收錄,效果不俗,空間感,分離感一流,音效幾澎湃(作為fans呢點都幾感動,以音效計絕對係最出色嘅版本)....不過隻Flash Back2012就有啲失望,未睇正片前望下盒背印住16:9(1080i Hi-Def)仲以為會轉做full screen,放片都係左右有黑(邊真係原汁原味)畫面都ok....如果做埋dts就perfect啦.....

鉑金玩家

回復 26# Billyjean

1984年版同完全版分別在完塲出字幕,同樣播天使之繪具首歌,不過1984年版只有字幕,完全版就有個MV(即係flash back2012第一首歌嘅畫面)