設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[前級放大器] 開箱 之 毒癮發作,強搶民女篇

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

近日毒癮發作, 心思思想加前級.
今日忍唔住上Nelson到走轉.
心目中其實已鎖定Reference One.
上到去一試, 嘩, 真係好正. 當然我好明白,
以Nelson 既 Room Acoustic 同我屋企比, 跟本無得比,
音場既深廣我亦好明白我屋企係無可能做到.
試完Reference One 再試 A2 Balance SE,
其實都唔駛點試, 心中都知A2 必敗, 但都想聽下差幾遠.
試完果然只講線條結象, AB比較下,A2真係有少少距離,
至少我木耳都可以聽到.
於是問Nelson 要等幾耐, 他說一個月左右.
當然, 我毒癮燒心, 真係唔想等.
眼前放左一部上週才完成的新Remote 版Reference One,
於是好唔知醜的問Nelson 可否割愛先讓給我.
好一個Nelson, 真係好好人, 見我如此心急, 便割愛讓我.
於是我急不及待抱走美人.

返到屋企一試,
雖然部機未開聲, 但聽兩首歌之後都從心笑出黎.{:9_407:}

再次多謝Nelson

評分

參與人數 8威望 +59 收起 理由
sungyue + 10
ianshun + 2
kit61510475 + 1
YS-Audio + 6 多謝!多謝!
edison133 + 10
Lester + 10
leo25 + 10
obee + 10

查看全部評分

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# 高菲

我都想抱走美人......

黃金玩家

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

弓起, 我有伴了...
隻牛放遠少少會好D.

評分

參與人數 1威望 +9 收起 理由
高菲 + 9

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

你就咁就擺AV AMP上面,得唔得架{:9_419:}部AV AMP散唔散到熱架{:9_422:}
AV AMP LX 83,Emotiva XPA-5
FS JBL L1
C JBL LS CENTER
FH JBL sat 1
S JBL 8330
SW HRS 12
BDP LX88
CDP Marantz cd 6004
Sharp LC52GE220H

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Good stuff! What power amp you use for this?

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

你就好啦, 我等左一個月...
佢的DEMO機應該好新, 未煲好. 煲好左高低去盡D!

進階玩家

回復 7# kenneth_obee

係呀, 佢話上星期六先完成, 所以我都有理冇理抱走先

進階玩家

Oh, my dream preamp. I hope I can save enough money to buy it before the middle of next year.

進階玩家

回復 6# wally

我宜家用例遲LM219做後級